Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Парад технологій твердотільних накопичувачів

Технології 6099 переглядів

Опубліковано - 8.01.2009 18:43 | Всі новини | Версія для друку

Парад технологій твердотільних накопичувачів
Парад технологій твердотільних накопичувачів
Компанія Samsung розробила стогігабайтний SSD-накопичувач, призначений для установки в сервери. Флеш-накопичувачі Intel і Toshiba вже надішли у продаж.

Він "заточений" для використання, наприклад, з додатками, що працюють з потоковим відео, повідомляє InformationWeek.

SSD-накопичувач Samsung SS805 виконаний на базі однорівневих осередків флеш-пам'яті в 2,5-дюймовому форм-факторі. Він може бути використаний замість встановлюваних в даний час в сервери вінчестерів, що працюють із швидкістю 15 тисяч оборотів на хвилину.

Новий SSD-накопичувач Samsung записує дані із швидкістю 180 мегабайт на секунду. Швидкість читання даних накопичувача складає 230 мегабайт на секунду.

Раніше компанія представила 256-гігабайтний SSD диск, зі швидкістю доступу 200 і 220 мегабайт на секунду відповідно.

В той же час, максимальна швидкість читання 256-гігабайтного SSD-накопичувача Toshiba складає 120 мегабайт на секунду, запису - 70 мегабайт на секунду. Інтерефейс - SerialATA-2 (3.0 Гб/с).

Енергоспоживання SSD-накопичувача Samsung SS805 в активному режимі складає 1,9 ватта, в режимі очікування - 0,6 ватта. Для порівняння, вінчестер із швидкістю обертання шпінделя 15 тисяч оборотів на хвилину споживає від восьми до 15 ватт енергії в робочому стані. У режимі очікування енергоспоживання такого вінчестера складає одін-два ватта.

У продаж SSD-накопичувач Samsung для серверів надійде до кінця поточного кварталу. Вартість Samsung SS805 поки не повідомляється.

Компанія Intel представила 160 Гб SSD накопичувач

Компанія Intel, як завжди, стримала свою обіцянку з приводу термінів випуску нових продуктів. Подарунком до Різдва став випуск 160 Гб накопичувача X25-m. Він виконаний в 2,5-дюймовому форм-факторі, його аналог 1,8 дюйма почне надходити у продаж в наступному місяці. Всі вони оснащені інтерфейсом SATA 3.0 Гб/с.

Згідно офіційним специфікаціям, новинка забезпечує швидкість лінійного читання в 250 мегабайт на секунду і запису в 70 мегабайт на секунду. Час випадкового доступу складає 85 мкс. Нагадаємо, такі рішення побудовані на базі пам’яті типу MLC, вироблюваної по 50-нм технологічним нормам.

Оптова ціна накопичувача Intel X25-m 160 GB складе 990 доларів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.