Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рада безпеки ООН вимагає негайно припинити вогонь в секторі Газа

Світ навколо нас 5211 переглядів

Опубліковано - 9.01.2009 06:53 | Всі новини | Версія для друку

Рада безпеки ООН вимагає негайно припинити вогонь в секторі Газа
Рада безпеки ООН вимагає негайно припинити вогонь в секторі Газа
В четвер Рада безпеки ООН прийняла резолюцію 1860, що вимагає негайного припинення вогню в секторі Газа і закликає до повного відведення ізраїльських військ.

При голосуванні 14 членів РБ висловилися "за", а делегація США утрималася, що стало несподіванкою для спостерігачів. Позицію Вашингтона представляла голова Держдепартаменту Кондолізза Райс, передає агентство France Presse.

Раніше представники кількох арабських держав і керівники зовнішньополітичних відомств США, Великобританії і Франції досягли домовленості щодо тексту резолюції. Сторони певний час не могли погодитися з приводу формулювання про те, що РБ ООН "вимагає негайного припинення вогню", або ж "підкреслює термінову необхідність припинення вогню".

У результаті сторони зупинилися на формулюванні "підкреслює невідкладний характер і вимагає негайного, стійкого і дотримуваного всіма сторонами припинення вогню, що примушує до повного виведення ізраїльських сил з Гази".

У резолюції також підкреслюється необхідність забезпечити безперешкодну доставку по всій території сектора Газа гуманітарної допомоги і міститься засудження "всіх випадків насильства і жорстокості, направлених проти мирних жителів, і всіх актів тероризму".

Консультації з приводу резолюції, що стосується обстановки в секторі Газа, тривали три дні, відзначає AFP. Військова операція Ізраїлю у відповідь на обстріл своєї території, що почастішав, почалася 27 грудня, за цей час загинули понад 760 палестинців, зокрема 257 дітей.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.