Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін публічно зізнався, що раніше брехав про Україну

Газоват 5833 перегляди

Опубліковано - 10.01.2009 21:21 | Всі новини | Версія для друку

Путін публічно зізнався, що раніше брехав про Україну
Путін публічно зізнався, що раніше брехав про Україну
Прем’єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що у випадку крадіжок газу Україною після поновлення транзиту Росія знову буде скорочувати постачання на відібраний обсяг.

"Як тільки механізм контролю запрацює, ми відразу ж дамо газ у систему, якщо ми побачимо, що знову відбуваються крадіжки, частина поданого газу зникає, на цей обсяг ми знову скоротимо подачу", - сказав він на прес-конференції в Москві в суботу.

При цьому Путін порадив європейським країнам, що постраждали від припинення транзиту газу Україною, звертатися в суд відповідно до Енергетичної хартії.

"Європейські країни, що постраждали від дій української сторони, мають право у відповідності зі ст. 27 вимагати створення спеціального суду. Рекомендую їм скористатися цим правом", - сказав він після переговорів з чеським прем'єром Міреком Тополанеком у суботу.

"Дивно, що дотепер це не зроблено", - підкреслив він.

"Дуже розраховую, що, спираючись на так звані загальноєвропейські цінності, Україна виконає свої обов'язки і по цій угоді (протоколу про створення контрольного механізму транзиту російського газу в Європу), і за діючим контрактом з "Газпромом" по транзиту газу в Європу", - сказав російський прем'єр.

Крім того Путін заявив про необхідність диверсифікації шляхів транзиту російського газу в Європу.

"Нинішня "рукотворна" газова криза ще раз продемонструвала необхідність диверсифікації шляхів доставки російського газу в Європу", - сказав він.

Путін висловив сподівання, що чеське головування в Євросоюзі в 2009 році буде сприяти реалізації проектів будівництва Північно-Європейського газопроводу і газопроводу "Південний потік".

Також, говорячи про можливі шляхи диверсифікації шляхів транзиту російського газу споживачам, російський прем'єр не виключив можливості розширення потужностей газопроводу "Блакитний потік", що веде в Туреччину.

Від “Аратти”: отже, якщо уважно прочитати висловлювання російського прем'єра то, не можна не помітити, що він публічно визнав:

1. Що газова криза тобто, припинення постачань газу у ЄС було "рукотворне";

2. Що саме Москва, а не Київ перекривали газові заслонки на Європу, хоча зовсім нещодавно той самий Путін публічно стверджував протилежне, що в кінцевому вигляді - стало причиною створення міжнародної експертної групи;

3. Що криза може повторитися у будь-який момент, як тільки у Кремлі привидиться, що українці крадуть газ, при тому, як і зараз - ніхто й не утруднить себе жодними доказами цих звинувачень.

Підсумовучи сказане, ми, виборці, вважатимемо наших державних діячів безнадійними лохами, якщо у підсумку газової атаки Москви вони не подадуть у міжнародний суд за нанесення матеріальної шкоди державним та недержавним суб'єктам власностті та завдання шкоди діловому авторитетові НАК "Нафтогаз України".

Ви підтримуєте нашу позицію?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.