Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ГПУ вважає, що платний в’їзд до столиці - це вже занадто

Влада 4197 переглядів

Опубліковано - 23.01.2009 15:44 | Всі новини | Версія для друку

ГПУ вважає, що платний в’їзд до столиці - це вже занадто
ГПУ вважає, що платний в’їзд до столиці - це вже занадто
Заступник Генерального прокурора Віктор Кудрявцев вважає незаконним рішення Київської міської ради про введення плати за в’їзд до Києва транзитних автомобілів.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу.

«Я як юрист вважаю це рішення незаконним. Це порушує права громадян. Такі збори не повинні стягуватися з народу», - сказав Кудрявцев.

При цьому він відзначив, що таку плату повинен передбачати закон, і вона не повинна вводитися Київрадою.

Як повідомлялося раніше, 22 січня Київрада вирішила ввести плату за в’їзд на територію Києва незареєстрованих у місті, тобто транзитних автомобілів.

Цим рішенням Київрада доручила Київській міській державній адміністрації визначити розмір компенсаційного збору на 8 основних в’їздах у столицю - Дніпропетровському, Бориспільському, Вишгородському, Гостомельському, Чернігівському, Житомирському, Овруцькому та Одеському.

Від “Аратти”: згідно із чинним законом "Про прокуратуру", прокурор повинен не висловлюватися публічно, "як юрист", а побачивши порушення закону вжити заходів, аби негайно припинити це порушення. В даному випадку у арсеналі прокурора є: внесення протесту на рішення Київради; внесення припису із вимогою скасувати акт самоврядування, який порушує закон; подання позову у суд і у такий спосіб скасування незаконного акту органу місцевого самоврядування. Більш того, у разі, якщо прокурор не вжив заходів реагування - то чинне законодавство кваліфікує такі дії, як бездіяльність.

А в даному випадку - мовиться не тільки про намір незаконного вилучення грошей у громадян, а й планування використання великих сум громадських грошей не за призначенням. У разі, якщо прокуратура буде лише коментувати зазначене рішення, "як юристи", а не здійснювати процесуальних дій, відповідно до закону - то це вже буде злочинна бездіяльність, оскільки незаконне рішення завдасть матеріальної шкоди інтересам громадян та суспільства.

До речі, щось не чутно прокуратури у ще одній практично аналогічній проблемі: незаконному підняттю КМДА тарифів на проїзд у громадському транспорті та комірного для юридичних осіб. І в цьому випадку, у бездіяльності прокуратури вже в навності ознаки кримінального злочину.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.