Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Американці виявили головну причину ожиріння

Охорона здоров`я 11809 переглядів

Опубліковано - 9.08.2006 22:41 | Всі новини | Версія для друку

Американці виявили головну причину ожиріння
Американці виявили головну причину ожиріння
За даними американських вчених, основною причиною епідемії ожиріння, що захлеснула США в останні десятиліття, є зростання продажів солодких газованих напоїв.

Близько третини всіх вуглеводів у дієті пересічного американця припадає на різні замінники цукру, половину з яких споживач отримує з газованих напоїв, зазначають вчені. Водночас, кожна додаткова банка солодкої газованої води в день може призвести до збільшення ваги на 15 фунтів (6,8 кілограма) протягом року, попереджають вони.

Дослідження, опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition, здійснено за підтримки American Heart Association. За словами координатора дослідницького проекту доктора Френка Ху (Frank Hu), висновки авторів публікації ґрунтуються на ретельному огляді даних 30 наукових робіт, присвячених проблемам харчування у США, виданих протягом останніх 40 років.

"Ми спробували розглянути, що відбувається в цілому, не довіряючи окремим дослідженням", - зазначає Френк Ху, додаючи, що отримана картина підтверджує виправданість зусиль, які здійснюються останнім часом, для обмеження реклами й розповсюдження солодких газованих напоїв у США.

Основним підсолоджувачем, який входить до складу більшості прохолодних напоїв, є кукурудзяний сироп, що в надлишку містить фруктозу. На відміну від глюкози, цей моносахарид не здатний стимулювати вироблення організмом інсуліну, що бере участь у метаболізмі вуглеводів, і крім того, пригнічує вироблення лептину, що відповідає за відчуття насичення.

Відразу після публікації нового дослідження Американська асоціація виробників напоїв поспішила дорікнути його авторам у несумлінності й упередженості. Далеко не всі вчені приходять до висновку про зв'язки епідемії ожиріння зі зростанням популярності безалкогольних напоїв, і низку наукових робіт, які спростовують це припущення, було проігноровано авторами останнього аналізу, наголошується в заяві Асоціації.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.