Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ціни на газ для населення не зростатимуть. Поки що

Газоват 6226 переглядів

Опубліковано - 29.01.2009 12:22 | Всі новини | Версія для друку

Ціни на газ для населення не зростатимуть. Поки що
Ціни на газ для населення не зростатимуть. Поки що
Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) не має наміру переглядати роздрібні ціни на природний газ для населення, а також для підприємств теплокомуненерго.

Про це сьогодні, відкриваючи чергове засідання комісії, заявив її голова Валерій Кальченко.

Він нагадав, що у жовтні минулого року комісія вже ухвалювала рішення про перегляд роздрібних тарифів для населення, підвищивши їх на 35% на виконання указу Президента України, яким було введене в дію відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони України.

Кальченко зазначив, зокрема, що підвищення було обумовлене вимогою збалансування фінансового стану НАК «Нафтогаз України».

“Основна мета була збалансувати фінансовий стан НАК, і комісія вважає, що це завдання було виконане, і на сьогодні немає потреби переглядати тарифи для населення. Тому тарифи для населення на газ залишаються незмінними”, – сказав Кальченко, зазначивши при цьому, що ціни на газ для теплокомуненерго також залишаться на колишньому, грудневому рівні – 873 грн. за тисячу кубометрів газу.

Як повідомлялося раніше, НКРЕ все ж розглядало можливість поетапного підвищення роздрібних цін на газ для населення з лютого.

У листі голови НКРЕ Валерія Кальченка на адресу Кабінету Міністрів України пропонувалося підвищити роздрібні ціни на газ для населення в 2 етапи - з 1 лютого і з 1 травня.

На першому етапі вартість газу для споживачів першої групи пропонувалося підвищити на 25% до 618,75 грн. за тис. куб. м, для споживачів другої групи (комплексних) – встановити на рівні 872,78 грн. тис. куб. м (на рівні ціни, встановленої для підприємств ТКЕ).

На другому етапі вартість газу для споживачів першої групи пропонувалося знову підвищити на 25% до 773,44 грн. за тис. куб. м, для споживачів другої групи (комплексних) – встановити на рівні 1273 грн. тис. куб. м. Таку ж ціну на газ з 1 травня пропонувалося встановити для теплокомуненерго.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.