Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Австралії створено кондиціонер на сонячних батареях

Технології 7104 перегляди

Опубліковано - 7.02.2009 03:40 | Всі новини | Версія для друку

У Австралії створено кондиціонер на сонячних батареях
У Австралії створено кондиціонер на сонячних батареях
Австралійські інженери за допомогою сонячних батарей і кондиціонера змусили спеку перетворитися на прохолодне повітря.

Австралія зараз буквально знемагає від спеки: у Дарвіні +30, у Сіднеї +25, у Аліс-Cпрінг + 39, проте навіть в таку спеку місцеві інженери продовжують створювати корисні і, що важливо, - екологічні розробки.

У Національному Університеті Австралії був розроблений кондиціонер, якому не потрібне живлення від розетки, - всю необхідну електроенергію він отримує за рахунок сонячних батарей.

За словами Майка Денніса, одного з розробників "сонячного кондиціонера", їхнє дітище в цілому схоже на звичайну тонку спліт-систему, але включається вона за рахунок фотоелектричних реакцій. Зараз в Австралії йдуть випробування новинки, після чого кондиціонери повинні з’явитися у продажу.

Денніс говорить, що для роботи їхнього кондиціонера потрібно всього дві речі: сонячне світло і тепло. І того і іншого в зимові місяці в Австралії в надлишку.

Нова розробка австралійських інженерів здатна працювати лише від одної метрової панелі, встановленої на даху або стіні будинку. "Цей кондиціонер дешевший і економічніший за звичайні аналоги, крім того його власники не повинні платити за електроенергію, необхідну для роботи пристрою", - говорить Майк Денніс.

Вночі кондиціонер також здатний працювати впродовж декількох годин за рахунок вбудованих акумуляторів, що набирають заряд в світлий час доби.

За матеріалами cybersecurity.ru
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.