Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко зіпсувала інтригу СП навколо кредитів

Економіка 6566 переглядів

Опубліковано - 11.02.2009 19:10 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко зіпсувала інтригу СП навколо кредитів
Тимошенко зіпсувала інтригу СП навколо кредитів
Юлія Тимошенко попросила послів іноземних держав посприяти в організації переговорів щодо залучення фінансової допомоги Україні.

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час зустрічі з послами Великої Сімки, Єврокомісії, представниками МВФ і Світового банку в Україні звернулася до них з проханням сприяти організації переговорів з країнами світу щодо залучення кредитів для покриття планового дефіциту Держбюджету України.

Про це повідомила прес-служба.

«Плановий дефіцит Держбюджету України на поточний рік потрібно покривати плановим залученням кредитів», - заявила прем’єр-міністр. Вона нагадала, що згідно з прогнозами, дефіцит Держбюджету-2009 складатиме 2,96%. Тимошенко повідомила, що співпрацюватиме з країнами, які зможуть підтримати Україну в цьому питанні.

Тимошенко нагадала, що ще 4 листопада минулого року звернулася з листами про надання фінансової підтримки Україні в межах реалізації програми МВФ до Японії, КНР, країн Європейського Союзу, Саудівської Аравії та Російської Федерації. За її словами, після такого звернення був прийнятий Державний Бюджет України на 2009 рік та стала зрозуміла сума необхідних запозичень для покриття планового дефіциту, яка складає 5 млрд. доларів США.

Прем’єр-міністр також повідомила, що в Бюджеті України закладені гарантії на суму 37 млрд. грн. для залучення іноземних інвестицій в економіку країни, зокрема, для реалізації великих інфраструктурних проектів.

Тимошенко зазначила, що відповідні консультації з іноземними країнами від Уряду України уповноважений проводити Віце-прем’єр-міністр Григорій Немиря.

Як повідомлялося раніше, наприкінці минулого тижня у ЗМІ з'явилася інформація про якісь таємні переговори Тимошенко із Кремлем про якийсь кредит у $5 млрд., під нібито політичні умови чи здачу української ГТС.

Зазначена інформація, оприлюднена фактично на рівні пліток, викликала неадекватно бухливу реакцію Президента Віктора Ющенка.

Сьогодні Держдеп США офіційно заявив, що готовий надати Україні кредит на $5 млрд., проте ця офыцыйна заява не викликала жодної реакції ні Президента, ні СП.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.