Аратта - На головну

21 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Великий об’єм талії в чотири рази збільшує ризик інсульту, вважають аргентинські лікарі

Охорона здоров`я 7685 переглядів

Опубліковано - 16.02.2009 00:12 | Всі новини | Версія для друку

Великий об’єм талії в чотири рази збільшує ризик інсульту, вважають аргентинські лікарі
Великий об’єм талії в чотири рази збільшує ризик інсульту, вважають аргентинські лікарі
Великий об’єм талії в чотири рази збільшує ризик інсульту. Такий висновок оприлюднили на минулому тижні аргентинські лікарі, які проводили спеціальне дослідження.

На їхню думку, розмір талії, що перевищує 102 см у чоловіків і 88 см у жінок, указує на небезпеку виникнення апоплексичного удару. За словами одного з авторів дослідження доктора Домінго Туррі, "в Аргентині 42 відсотки жінок і 40 відсотків чоловіків не вписуються в ці параметри". Він вважає, що одне з головних завдань медицини майбутнього - це контроль ваги для недопущення розвитку серцево-судинних захворювань.

Аргентинські медики відзначають, що однією з головних причин інсульту є підвищений артеріальний тиск. Згідно останнього дослідження Міжнародного товариства з гіпертонії, щодня в світі від інсульту вмирають 30 тисяч людей, при цьому половина з них не підозрюють про проблеми зі здоров'ям.

В той же час, за оголошеною інформацією аргентинського центру дослідження харчування, майже третина, - 31,5 відсоток аргентинських дітей у віці до шести років страждають від надмірної ваги. Фахівці відзначають, що це захворювання спостерігається як у дітей з бідних сімей, так і у багатих підлітків. У їхньому раціоні переважають вуглеводи. Школярі з малозабезпечених сімей вживають багато солодощів, а ті, хто росте в спроможніших сім'ях, споживають в їжу також багато жирів і газованих солодких напоїв.

Тим часом дорослі аргентинці їдять дуже багато м'ясо, але мало овочів і фруктів. Дієтологи попереджають, що неправильне харчування викликає ожиріння, збільшення вмісту холестерину в крові, ризику виникнення діабету, а також викликає розвиток серцево-судинних захворювань, які є головною причиною смертності в Аргентині.

За інформацією ІТАР-ТАСС
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.