Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Розслідування кримінальної справи про вбивство журналіста Александова вдруге сфальсифікували

Скандал 5536 переглядів

Опубліковано - 19.02.2009 15:59 | Всі новини | Версія для друку

Розслідування кримінальної справи про вбивство журналіста Александова вдруге сфальсифікували
Розслідування кримінальної справи про вбивство журналіста Александова вдруге сфальсифікували
Підполковник міліції Ігор Криволапов, який звинувачувався у фальсифікації справи про вбивство слов’янського тележурналіста Ігоря Александрова та організації низки вбивств звільнений сьогодні в Апеляційному суді Запорізької області.

Про це повідомила незалежний журналіст Ніна Рикова.

Судова колегія під головуванням судді Олега Дутова, судді Валерія Фоміна і народних засідателів ухвалила звільнити прямо в залі суду з-під варти Ігоря Криволапова. З нього зняті звинувачення за епізодами Карпенка і Жемова, а епізод (історія зі списаним службовим авто), що залишився, за покаранням був співвіднесений зі вже відсидженим терміном (більше 5 років).

Інші міліціонери - Альберт Винничук, Сергій Шломін і Олександр Герасименко також сьогодні виїхали додому. Суд визнав, що у держзвинувачення не виявилося достатніх доказів їх провини, слідство проведене з грубими порушеннями КПК і Конституції України. В’ячеслав Апоз’янц (також фігурант історії з Вередюком) як і вищезазначені громадяни, залишені на підписці про невиїзд. Так вирішив суд, у зв’язку з направленням «справи Александрова на ДС.

Довічні терміни одержали Владимир Бойко і Михайло Орлов - за вбивства братів Карпенків і Жемова. Ще один в’язень - Сергій Костюченко одержав термін 7 років в’язниці (за нанесення важких тілесних пошкоджень учасникові «розбирань» в Краматорську). Двоє інших (Сергій Шерковец і Юрій Шевченко) також були звільнені в залі суду, так як їх термін знаходження під вартою погасив одержані терміни.

Після вироку суд оповістив ще і приватне визначення. Воно стосується слідчого Генпрокуратури України Олександра Каліфіцького. Як вважає суд, в ході досудового слідства він практикував незаконні методи збору доказів, тиск на обвинувачених і свідків, маніпулював громадською думкою (роздаючи інтерв’ю). Крім того, пан Каліфіцький відмітився рідкісною зухвалістю: надаючи свідчення як свідка, він погрожував підсудним прямо в залі судових слухань. Тобто виявив демонстративну неповагу суду.

Нагадаємо, під час процесу на лаві підсудних сиділо 10 чоловік, жителів Донецької області. Четверо з них - офіцери міліції. Ця група іменувалася до сьогоднішнього дня як «ОЗУ Криволапова», «банда «перевертнів у погонах», «ОЗУ Старе місто» та ін.

Обвинуваченим ставилася низка важких злочинів, зокрема: фальсифікація розслідування вбивства слов’янського тележурналіста Ігоря Александрова; отруєння раніше звинуваченого у вбивстві журналіста, але потім виправданого в суді Юрія Вередюка та його «інструктора» Ігоря Благова; викрадання і вбивство підприємців Краматорська братів Карпенків; викрадання і вбивство краматорського колекціонера ретро-авто Ігоря Жемова; викрадання краматорської школярки та ін.

Кримінальна справа, яка розслідувалася працівниками Генпрокуратури, складалася з десятків томів і судом досліджувалося 2 роки в Запоріжжі.

До сьогоднішнього дня визначенням суду всі епізоди, пов’язані зі справою Александрова, були виведені в окреме виробництво, і за ними знову належить провести нове розслідування.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.