Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Депутат ВР АРК Зубков пропонує прибрати всі вінки з узбіч кримських доріг

Влада Регіон: Автономна республіка Крим 6633 перегляди

Опубліковано - 19.02.2009 18:12 | Всі новини | Версія для друку

Він низько летів...
Він низько летів...
Депутат Верховної Ради Автономної Республіки Крим Олег Зубков вважає за необхідне до початку курортного сезону прибрати з узбіч доріг, що прямують в курортні регіони півострова, всі знаки і вінки, встановлені на згадку про загиблих в дорожньо-транспортних пригодах.

Про це О.Зубков заявив на засіданні кримського парламенту 18 лютого.

З цією пропозицією парламентарій виступив в ході обговорення проекту ухвали «Про деякі питання дорожнього господарства і поліпшення обслуговування водіїв і пасажирів в Автономній Республіці Крим», яким, зокрема, пропонується не допускати будівництва в смузі відведення автомобільних доріг малих архітектурних форм без оформленої належним чином документації.

«Потрібно говорити про демонтаж не тільки стаціонарних пам'ятників, але і демонтаж вінків», - підкреслив О.Зубков.

За його словами, практика установки вінків на місці ДТП стала популярною останніми роками, і якщо так продовжуватиметься, скоро всі дороги будуть схожі на кладовища.

«Я розумію почуття родичів загиблих, але поминати потрібно тільки на кладовищах», - сказав депутат. При цьому він додав, що вид траурних знаків «не служить створенню гарного настрою у тих, хто прямує на відпочинок». В зв'язку з цим О.Зубков заявив, що дорожні служби повинні не тільки прибрати вінки, але і стежити за тим, щоб не встановлювалися нові.

Кримський парламентарій також висловив думку, що установка пам'ятних знаків вздовж доріг і в інших подібних місцях виправдана у разі трагедій з численними жертвами, і то, тільки після отримання відповідного дозволу.

Від “Аратти”. А не краще було б кримському депутату перейматися культурою і дисципліною поведінки учасників дорожнього руху на кримських дорогах? Чи облаштуванням пішоходних тротуарів чи велосипедних доріжок?

Інколи вінок на місці ДТП - єдине нагадування про те, що тут обірвалося чиєсь життя, а винуватець події може бути виправданий через те, що, наприклад, його батько депутат того ж парламенту АРК, чи сам носить значок? Або належть до касти богообраних, для яких швидко можна організувати евакуаційний чартер до Ізраїлю.

Та й вінки на дорогах нагадують про плинність життя, бо ангел-охоронець не завжди встигає за "шумахерами"... А в місцях геопатогенних зон, де відбувається більшість аварій, на превеликий жаль, ПДР не передбачений дорожній знак "Обрежно! Небезпечна природна зона"...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.