Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Допа і Гепа мандрують стежкою Космосу. У кишені харків’ян

Добробут Регіон: Харківська область 7959 переглядів

Опубліковано - 20.02.2009 18:49 | Всі новини | Версія для друку

Допа і Гепа мандрують стежкою Космосу. У кишені харків’ян
Допа і Гепа мандрують стежкою Космосу. У кишені харків’ян
Сьогодні Харківська міська влада затвердила нові тарифи на комунальні послуги. За принципом, тотожним КМДА. Харків’яни супроводжували засідання виконкому гучними протестами.

Як розповів прес-секретар Об’єднання профспілок області Юрій Лисенко, сьогодні, у Всесвітній день соціальної справедливості, як ніколи гостро постало питання про створення гідних умов для життя українців.

«Наші вимоги – гідні зарплати, пенсії, обґрунтовані й реальні тарифи!», – сказав Юрій Лисенко.

Сьогодні виконком харківської міськради затвердив нові, підвищені, тарифи на утримання житла, які набудуть чинності з 1 березня.

Тарифи розраховані для кожного будинку окремо. Тепер замість 87 копійок за квадратний метр харків’яни в середньому сплачуватимуть 1 гривню 38 копійок, а дехто й маже 2 гривні. Мешканців перших поверхів виконком звільнив від сплати за технічне обслуговування ліфтів.

У міськраді наполягають на обґрунтованості тарифів. Нова вартість послуг стовідсотково покриватиме витрати на утримання будинків, кажуть в мерії.

«Із тарифу виключені послуги, що раніше фактично не надавалися. Зокрема, прибирання підвалів буде оплачуватися тепер винятково коштами з міського бюджету», – заявив секретар міськради Геннадій Кернес.

Сергій Тесленко, голова Харківського обласного об'єднання профспілок, під час засідання наголосив, що тарифи економічно не обгрунтовані. «Переплата населенням при розрахунках за квадратний метр площі квартир може досягти більше 50% від фактичного об'єму відходів, що вивозяться, і в масштабах міста це може скласти більше 31 мільйона гривень, виходячи із загальної площі, яка у нас закладена в цих розрахунках». - сказав він

Нагадаємо, що КМДА вже двічі ухвалювали подібні тарифи на комунальні послуги, проте вони були скасовані Указом Президента, як такі, що порушють чинне законодавтсво.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.