Аратта - На головну

21 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Цінова війна. НКРЕ підвищить ціни на електроенергію

Добробут 7433 перегляди

Опубліковано - 4.03.2009 15:34 | Всі новини | Версія для друку

Цінова війна. НКРЕ підвищить ціни на електроенергію
Цінова війна. НКРЕ підвищить ціни на електроенергію
Національна комісія регулювання електроенергетики пропонує з 1 квітня підвищити ціну на електроенергію для категорії населення, яке споживає щомісячно понад 400 кВт/год., у 3,1 раза - до 76,4 коп. за кВт/год. (із ПДВ).

Про це повідомив голова НКРЕ Валерій Кальченко сьогодні під час громадських слухань із даного питання, що проходили в комісії.

За його словами, на сьогоднішній день чисельність населення, яке споживає понад 400 кВт/год. щомісячно, становить близько 3% (600 тис. осіб) від загального числа побутових споживачів. Дана група щорічно споживає близько 4,6 млрд. кВт/год. або 16% від загального рівня споживання електроенергії населенням.

Кальченко повідомив, що наразі можливості такого підвищення узгоджуються в зацікавлених міністерствах і відомствах.

Зокрема, за словами голови комісії, НКРЕ врахує пропозиції Мінпраці про виключення з категорії, до якої застосовуватиметься новий тариф, багатодітних сімей, а також будинків сімейного типу.

Крім того, НКРЕ обговорить можливість виключення з даної категорії споживачів, які використовують електроенергію на опалення в разі наявності в таких споживачів приладів зонального обліку споживання. Питання про підвищення цін для цієї категорії планується розглянути на відкритому засіданні НКРЕ 19 березня в разі отримання відповідної згоди профспілкових організацій, повідомив Кальченко.

Він також зазначив, що підвищення тарифів для цієї категорії населення дозволить зменшити рівень державних дотацій на відшкодування різниці з економічно обгрунтованими тарифами на суму близько 1,5 млрд. грн. Це, в свою чергу, дозволить покращити фінансовий стан енергогенеруючих компаній, підкреслив голова НКРЕ.

Від “Аратти”: як загальновідомо, в Україні існує дефіцит газу, але натомість - надлишок електроенергії.

Варто також врахувати те, що комуністичні блага у вигляді централізованого опалення та гарячого водопостачання фактично не працюють, при чому, покращання тенденції на наступну зиму - навряд чи варто сподіватися.

При тому, що уряд категорично заборонив громадянам шукати самим порятунок від того лиха - встановлювати автономні системи опалення.

От виходить, що маленький українець змушений не тільки платити із власної кишені за неіснуючі послуги, а й обігріватися електроприладами, сплачуючи додатково.

От у нас і виникло питання до пана Кальченка: чи подумав він про це, визначаючи "окрему" категорію платників? Напевно що ні. Бо, якщо наступна зима буде холодною, то без сумніву у "окрему" категорію, яка на думку чиновника є надто заможною, потрапить переважна частина українців.

А може варто б припинити війну проти власного народу, панове чиновники?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.