Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Маски-шоу у Нафтогазі улаштували не без згоди гаранта

Скандал 4806 переглядів

Опубліковано - 4.03.2009 15:59 | Всі новини | Версія для друку

Маски-шоу у Нафтогазі улаштували не без згоди гаранта
Маски-шоу у Нафтогазі улаштували не без згоди гаранта
Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов заявляє, що захоплення адміністративної будівлі "Нафтогаз України" здійснювався за наказом президента Віктора Ющенка.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу.

Турчинов вважає невипадковим той факт, що атака на НАК "Нафтогаз" розпочалася в той момент, коли керівництво компанії знаходилося на нараді в Президента і не мало зв'язку, бо в них охорона секретаріату президента забрала мобільні телефони.

Турчинов також розповів, що не міг зв'язатися протягом трьох годин з першим заступником глави правління НАК "Нафтогаз України" Ігорем Діденком.

"Таким чином, пан Президент разом з паном Хорошковським проводили, напевно, операцію в інтересах конкретних осіб", - підкреслив Турчинов.

Він зазначив, що саме він повідомив Діденку про те, що відбулося захоплення головного офісу НАК "Нафтогаз", після того, як той вийшов з наради у президента.

Також Турчинов повідомив, що підписав листи, адресовані Міністру внутрішніх справ, Генеральному прокуророві, з метою повернути ситуацію в правове поле.

"Головна мета таких дій СБУ (у "Нафтогазі) - це спроба вилучення оригіналів документів, на підставі яких відбуваються взаєморозрахунки з "Газпромом" і на підставі яких сьогодні працює НАК "Нафтогаз", - заявив він.

При цьому Турчинов не виключив, що "коли люди переступають межу закону, коли люди переступають, виходячи з власних корупційних інтересів Конституцію, вони можуть піти на все, у тому числі і на знищення оригіналів цих документів".

"Це дуже серйозна небезпека", - заявив він.

Він також звернувся до співробітників СБУ з закликом не виконувати "злочинний наказ керівництва" стосовно національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Водночас, перший заступник голови правління Нафтогазу Ігор Діденко заявляє про законність дій керівництва НАКу.

Про це він заявив в середу журналістам, коментуючи захоплення силами СБУ Нафтогазу.

За словами Діденка, він не знає причин захоплення НАКу і зараз прямує туди, щоб виявити обставини.

"Я щойно вийшов з наради. Зараз прийду в НАК і розберуся", - сказав він.

Відповідаючи на питання про звинувачення щодо заволодіння службовими особами "Нафтогазу" за попередньою змовою групи осіб 6,3 млрд кубометрів транзитного газу, він запевнив, що діяльність Нафтогазу є законною.

"Діяльність Нафтогазу була і залишається законною. Якщо у деяких керівників слабо з головою, то я їм не лікар", - наголосив він.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.