Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Безпорадність ГПУ. У Харкові тривають пограбування інкасаторів

Кримінал 5537 переглядів

Опубліковано - 3.04.2009 15:27 | Всі новини | Версія для друку

Безпорадність ГПУ. У Харкові тривають пограбування інкасаторів
Безпорадність ГПУ. У Харкові тривають пограбування інкасаторів
Четвертий за ліком напад на інкасаторів з 2001 року стався у Харкові близько шостої години вечора 2 квітня. Невідомі розстріляли трьох інкасаторів, коли ті виходили з касою з відділення “Ощадбанку”.

Це був останній пункт в маршруті інкасаторів, тому в сумках у них, за попередніми даними, було 300 тисяч гривень. Під час перестрілки постраждала жінка, що проходила повз. Її з важким пораненням доставили до станції невідкладної "допомоги".

За інформацією головного правоохоронця області Віктора Развадовського, поряд з інкасаторською машиною була припаркована ВАЗ-2109 кольору "мокрий асфальт". Щойно інкасатори вийшли з відділення банку, з "дев'ятки" вискочили зловмисники, розстріляли співробітників банку з автомата Калашникова і зникли на двох машинах - своїй та інкасаторській у бік передмістя - Мерефи.

Того ж вечора, о 23.15, як повідомили в прес-службі облуправління МВС, інкасаторську машину знайшли недалеко від місця злочину. Правоохоронці вважають, що зловмисники вивантажили гроші з машини убитих інкасаторів і зникли на своїй "дев'ятці" (номер: 3603).

В області оголосили план-перехоплення "Сирена".

Начальник облуправління МВС Віктор Развадовський відзначив, що цей напад схожий на попередніх три.

"Якщо пам'ятаєте, ми говорили на прес-конференціях, почерк той же, що був в 2004 і 2005 роках. Але прикмети назвати ніхто не може, оскільки це було дуже швидко, дуже швидко! Ви бачили по трупах - в руках пістолет, він його зумів витягнути, але не зробив жодного пострілу. Я думаю, в ці хвилини зробити людям вони не можуть нічого", - сказав він.

У Харкові перший напад на інкасаторів стався 2001 року, 26 жовтня. Тоді двоє напали на інкасаторів "Ощадбанку", убили міліціонера і поранили іншого.

Цього ж дня, але вже через три роки, 26 жовтня 2004-го, напад на інкасаторів повторився. Трьох інкасаторів і водія двоє невідомих розстріляли прямо в машині, а стажиста поранили. Забрали 400 тисяч гривень.
8 листопада 2005 на інкасаторів напали утретє: загинули двоє співробітників державної служби охорони і водій. Щоправда, особливість цього нападу була в тому, що інкасатори працювали не в "Ощадбанку", а в "Авалі". Злочинців знову було двоє.

Правоохоронці поки не розкрили жодного подібного злочину з 2001 року.

Від “Аратти”:відповідно до чинного КПК України ці злочини має розслідувати не МВС, а прокуратура. МВС і СБУ мають виконувати лише оперативні доручення слідчого.

І отут ми помічаємо ще одну закономірність у всіх злочинах, що стосуються нападів на інкасаторів: доблесна ГПУ про це - а ні слова. А подію коментують лише ті, хто є технічними виконавцями слідчо-процесуальних дій.

Дивно, чи не так?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.