Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чоловіки більш уразливі до депресії та стресу

Охорона здоров`я 9631 перегляд

Опубліковано - 15.04.2009 15:29 | Всі новини | Версія для друку

Жінки легше долають стрес
Жінки легше долають стрес
За прогнозами експертів Всесвітньої організації охорони здоров`я, протягом наступних 20 років стрес стане другою провідною причиною смертності у всьому світі.

Всі люди по-різному реагують на стресові ситуації. Спосіб, завдяки якому наш мозок і тіло пристосовуються до гострого і хронічного стресу, має надзвичайно велике значення для фізичного і психічного здоров`я.

За прогнозами експертів Всесвітньої організації охорони здоров`я, протягом наступних 20 років стрес стане другою провідною причиною смертності у всьому світі.

Вважається, що генетичний код грає важливу роль в різних відповідях організму на стрес. Було підраховано, що спадковість визначає приблизно 62% рівня гормону стресу - кортизолу. У спробі виявити генетичні основи для боротьби із стресом лікарі Єврейського університету Єрусалиму /Ізраїль/ і Університету Трієра вивчили зразки слини учасників дослідження в стресових обставинах, щоб визначити концентрації кортизола, а також розглянули вираз гена BDNF в клітинах головного мозку, рівні якого знижуються при хронічному стресі.

Результати показали гендерні відмінності у відповіді організму на стрес: виявилось, що жінки мають нижчу гормональну відповідь кортизола, ніж чоловіки, і, отже, у меншій мірі реагують на соціальний стрес.

У чоловіків була відмічена протилежна ситуація: сильна активність кортизола при стресі доводить, що чоловіки відчувають більше психологічне напруження і частіше нервують при виникненні складних обставин. Неврологи довели, що чоловіки можуть бути більш уразливі до депресії та інших психо-неврологічних розладів при стресових подіях через особливу діяльність мозку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.