Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ООН пропонує українським очільникам рецепт виходу із кризи. Виборів не згадували

Світ навколо нас 5667 переглядів

Опубліковано - 16.04.2009 20:24 | Всі новини | Версія для друку

ООН пропонує українським очільникам рецепт виходу із кризи. Виборів не згадували
ООН пропонує українським очільникам рецепт виходу із кризи. Виборів не згадували
Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй закликає Україну прискорити проведення економічних й інституціональних реформ для боротьби з наслідками світової економічної кризи.

Про це йдеться у звіті аналітичного центру «Блакитна стрічка» Програми розвитку ООН.

Презентуючи звіт, заступник директора регіонального бюро ПР ООН для країн Європи й СНД Джейхан Султаноглу зазначила, що Україна опинилася серед країн, які найбільше страждають від економічного спаду в Східній Європі, – у зв’язку з різким падінням попиту на продукцію металургійної й хімічної промисловості на світових ринках.“Україна опинилась серед найбільш уражених економічним спадом країн у Східній Європі у зв`язку з різким падінням попиту на продукцію металургійної та хімічної промисловості на світових ринках. Життєво важливо проаналізувати останні досягнення та прорахунки та переглянути державну політику з точки зору пріоритетів людського розвитку”, - сказала Султаноглу, яка сьогодні перебуває в Україні з офіційним візитом.

У зв’язку з цим ООН запропонувала українській владі 170 рекомендацій щодо найнеобхідніших кроків для забезпечення макроекономічної стабільності й розвитку ринкових інститутів та закликала реалізувати їх задля здійснення реформ та подолання кризи.

Зокрема, у звіті вказуються першочергові для уряду й парламенту реформи, а саме реалізація заходів, передбачених меморандумом з економічної і фінансової політики, погоджених з Міжнародним валютним фондом щодо грошово-кредитної політики, проведення реформи пенсійної системи, посилення системи контролю у фінансовому секторі.

У звіті також рекомендується визначити боротьбу з корупцією пріоритетним питанням національної політики, розробити й реалізувати концепцію судової реформи.

Водночас автори звіту констатували: через те, що Верховній Раді не вдалося схвалити низку важливих законопроектів, Україна займає низькі позиції у світових рейтингах за показниками боротьби з корупцією, сприятливого середовища для ведення підприємницької діяльності та економічних перетворень. А це, заявляють в ООН, підриває довіру іноземних інвесторів та українських підприємців, яку можна відновити шляхом провадження ефективної політики.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.