Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Цього літа американські вояки не доставлять задоволення пляжним політиканам

Захист держави 6221 перегляд

Опубліковано - 27.04.2009 13:27 | Всі новини | Версія для друку

Цього літа американські вояки не доставлять задоволення пляжним політиканам
Цього літа американські вояки не доставлять задоволення пляжним політиканам
Американські вояки, які братимуть участь у щорічних навчаннях “Си бриз” не перебуватимуть у Криму. Там тренуватимуться лише українські військові.

«Сі бризу» бути в Криму – переконані українські військові. Як повідомив перший заступник командувача Військово-морських сил України віце-адмірал Віктор Максимов, планом цих українсько-американських навчань не передбачено перебування іноземних військових підрозділів на території автономної республіки.

Віце-адмірал Віктор Максимов заявив, що на військових полігонах півострова в рамках «Сі бризу» діятимуть лише підрозділи Збройних сил України. За його словами, заяви деяких політиків про те, що влітку цього року в Криму будуть висаджуватись військові підрозділи США та інших країн НАТО і що в районі озера Донузлав будуються казарми для розміщення американських військових підрозділів, «не мають під собою жодного підґрунтя і вводять в оману громадськість». Адмірал також наголосив, що всі етапи навчань проводяться виключно в межах військових полігонів на спеціально обладнаних навчальних місцях.

Передбачається, що навчання «Сі Бриз-2009» пройдуть у липні-серпні нинішнього року в територіальних водах і на військових полігонах України. Метою навчань є відпрацювання за стандартами НАТО дій багатонаціональних сил під час планування і проведення миротворчої (антитерористичної) операції. «Сі бриз» проходитиме в рамках українсько-американської військової співпраці.

За даними українських військових джерел у Севастополі, нинішній сценарій кримського етапу навчань мало відрізнятиметься від минулорічного. Так само очікується висадка бронетехніки морем з великого десантного корабля, її марш-кидок у задане місце, розгортання там командного пункту і шпиталю та евакуація некомбатантів (мирного населення) із зони конфлікту. Цілком вірогідно, що цього разу буде додано антитерористичний компонент.

Проросійські сили традиційно проти

Ці навчання проводяться щорічно із середини 90-х років. Попри запрошення, російські військові відмовляються брати у них участь. І майже щороку виникають протести з боку проросійських і лівих сил півострова. Минулого року комуністи із союзниками навіть фізично пробували блокувати пересування бронетехніки військовим полігоном у Чорноморському районі.

22 квітня Верховна Рада Криму за ініціативою проросійської більшості ухвалила звернення до українського парламенту, в якому кримські депутати висловили «стурбованість у зв’язку з планованою присутністю на території півострова іноземного військового контингенту» і заявили, що проведення навчань у розпал курортного сезону «позначиться на заповнюваності кримських здравниць та завдасть автономії непоправного економічного збитку». У зв’язку з цим кримські парламентарі закликали народних депутатів України розглянути питання про «неприпустимість проведення навчань «Сі бриз-2009» в автономії».

Крім того, вже зараз місцеві комуністи і прогресивні соціалісти заявили про намір не допустити проведення цих навчань. Очевидно, до них приєднаються й інші проросійські і ліві сили – Російський блок, партія «Союз» і СПУ. Як вважають місцеві оглядачі, стимулює таку активність політичних сил те, що вже у березні наступного року за чинним законодавством України мають пройти чергові вибори до Верховної Ради Криму. Тож передвиборча кампанія, очевидно, розпочнеться з протестів проти «Сі бризу».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.