Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Науково підтвержено: українці розумні тому, що люблять сало

Охорона здоров`я 7374 перегляди

Опубліковано - 6.05.2009 12:51 | Всі новини | Версія для друку

Науково підтвержено: українці розумні тому, що люблять сало
Науково підтвержено: українці розумні тому, що люблять сало
Група дослідників з Університету Каліфорнії (США) виявила, що гормон ліпіду (oleoylethanolamide, OEA), на який перетворюються жирні кислоти в кишечнику, сприяє поліпшенню пам’яті.

Тепер вчені мають намір приступити до розробки нового лікарського засобу, який зможе повною мірою використовувати медичний потенціал OEA.

Згідно тексту статті, опублікованої в науковому виданні Proceedings of the National Academy of Sciences, дослідники передбачають, що дія нових ліків буде схожа на дію препаратів, регулюючих рівень триглециридів, - жирів, здатних викликати захворювання серця.

Річ у тому, що підвищений рівень OEA сприяє зниженню рівня холестерину і триглециридів у крові, що дає можливість використовувати його в боротьбі із зайвою вагою. Окрім цього, вчені заявили, що речовина OEA здатна покращувати пам'ять, активізуючи ту частину мозку, яка пов'язана з фіксацією спогадів та емоцій.

За словами авторів проекту, "пігулкою пам'яті", яка імітуватиме дію жирної висококалорійної їжі, в майбутньому зможуть скористатися люди, що ставлять різні цілі. Наприклад, пілюлі відмінно підійдуть для студентів, що готуються до іспитів, або для людей, які страждають на недоумство.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.