Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Трагедія у Дніпропетровську. Нехлюйство чи теракт?

Надзвичайна подія 7183 перегляди

Опубліковано - 7.05.2009 13:09 | Всі новини | Версія для друку

Трагедія у Дніпропетровську. Нехлюйство чи теракт?
Трагедія у Дніпропетровську. Нехлюйство чи теракт?
Сьогодні вночі 01:00 сталася пожежа у приміщенні зали гральних автоматів, розташованої на першому поверсі житлового будинку. Із 60 відвідувачів 10 осіб задихнулися від диму ковроліну 11 госпіталізовано.

Сьогодні вночі, близько 01:00, до чергової частини Жовтневого райвідділу внутрішніх справ Дніпропетровська надійшло повідомлення про пожежу в приміщенні зали гральних автоматів, розташованої на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку на проспекті Гагаріна.

Про це повідомила прес-служба МВС.

О 01:40 пожежу було ліквідовано. Після цього у приміщенні зали ігрових автоматів було знайдено дев’ять загиблих людей. Ще 11 було доставлено до лікарень обласного центру з опіками різної ступені тяжкості.

Для з’ясування причин пожежі на місце події виїхала слідчо-оперативна група міліції, яка опитала працівників зали гральних автоматів. Попередньо з’ясовано, що пожежа виникла через загорання одного з ігрових автоматів.

До Дніпропетровська також виїхав заступник Міністра внутрішніх справ України Олександр Савченко, який очолив слідчо-оперативну групу. Наразі слідчим відділом Жовтневого райвідділу Дніпропетровського міського управління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 270 Кримінального кодексу України («Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки»). Водночас правоохоронці відпрацьовують і інші можливі причини трагедії.

Такої ж думки про причину трагедії дотримуються в МНС.

Попередня причина пожежі в залі ігрових автоматів у Дніпропетровську - спалах одного з ігрових автоматів, розташованого біля входу в приміщення.

Про це сьогодні в Дніпропетровську повідомив журналістам Міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.

За його словами, у нього викликає багато питань кваліфікація співробітників залу ігрових автоматів. Зокрема, відзначив Шандра, про це свідчать спроби співробітників залу самостійно загасити пожежу, і лише після того, як це не вдалося, були викликані рятувальники.

Також очільник МНС відзначив, що під час виникнення пожежі в залі ігрових автоматів перебували близько 60 чоловік, які дивилися по телевізору футбол.

У Службi безпеки України повнiстю вiдкидають теракт як версiю виникнення вибуху та пожежi.

У прес-центрi СБУ вiдзначили неправильнiсть дiй iз гасiння пожежi: пiсля виникнення пожежi джерело вогню почали гасити водою.

У відомстві також наголосили, що 60 гральних автоматiв розмiщувалися на дуже маленькiй площi, й у цiй залi були «повнiстю порушенi правила пожежної безпеки».

«Людям просто нiкуди було бiгти», – зазначили в СБУ.

Між тим, за словами представника ГУ МВС, попередньо відомо, що перед пожежею на місці трагедії почувся «хлопок». Що вистрелило - поки не відомо. Натомість за інформацією джерела в прокуратурі, однією з найбільш ймовірних причин пожежі є спрацювання вибухового пристрою. Вибух міг стати причиною кримінальних розбірок. Як повідомили журналістів представники МВС - наразі слідство відпрацьовує всі можливі версії.

Генеральна прокуратура ж повідомляє, що цю справу тримає на контролі Генпрокурор Олександр Медведько.

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко перебуває в Дніпропетровську, де сьогодні уночі сталася трагедія у будинку, в якому розміщувалися гральні автомати.

Про це повідомила прес-служба.

Тимошенко планує побувати на місці трагедії, а також відвідати постраждалих, які перебувають у лікарнях міста.

Крім того, як повідомила прес-секретар прем`єр-міністра Марина Сорока, після повернення до Києва Тимошенко проведе спеціальне засідання Кабінету міністрів, на якому, зокрема, буде розглянуто питання про виділення коштів постраждалим.

З-за трагедії Тимошенко скасувала офіційний візит до Праги на саміт ініціативи “Східне партнерство” у зв’язку із трагедією у Дніпропетровську.

Про це повідомира прес-секретар Сорока.

“У зв’язку із трагедією у Дніпропетровську прем’єр змінила плани. Вона не летить на саміт до Праги, а терміново вилітає у Дніпропетровськ”, - сказала Сорока.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.