Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Головний борець з корупцією, ставленик Балоги, банально накивав п’ятами?

Скандал 7688 переглядів

Опубліковано - 13.05.2009 15:17 | Всі новини | Версія для друку

Головний борець з корупцією, ставленик Балоги, банально накивав п’ятами?
Головний борець з корупцією, ставленик Балоги, банально накивав п’ятами?
ГПУ може оголосити Тіберія Дурдинця в розшук – заступник Генпрокурора.

У зв`язку з тим, що заступник голови Служби безпеки України Тіберій Дурдинець не з’являється до Генеральної прокуратури для надання свідчень, ГПУ буде змушена оголосити його в розшук.

Про це сказав заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін газеті «Сєгодня» від 13 травня 2009 р.

За словами Кузьміна, згідно з постановами Печерського райсуду столиці, Дурдинець має бути затриманий, а його службовий кабінет і житло обшукані. Ці постанови, додав він, прийнято за поданням Головного слідчого управління ГПУ в рамках справи за фактами невиконання судових рішень, незаконного порушення справ, а також призначення Дурдинця на посаду заступника голови спецслужби.

«Будучи усуненим від службових обов`язків, він не тільки продовжував їх виконувати, а й відкривав кримінальне переслідування за низкою комерційних структур, господарськими, посадовими й іншим злочинами, не маючи на це жодного права», - повідомив Кузьмін.

Разом з тим, за словами заступника генпрокурора, Дурдинець «не був на бесіді з даного приводу в ГПУ, куди не раз його запрошували». «Упродовж тривалого часу ми не могли його знайти, хоча формально він нібито був на лікарняному. Будемо змушені оголосити його в розшук», - сказав Кузьмін.

Заступник генпрокурора спростував версію про те, що дії ГПУ щодо Дурдинця пов`язані з нібито затіяним ним незаконним прослуховуванням самого Кузьміна. «Це зовсім інша історія, з прослуховуванням, яка не має нічого спільного», - запевнив він.

Джерело видання в спецслужбі повідомило, що СБУ сама вже шукає Дурдинця. Водночас, у службі не виключають, що постанови Печерського суду буде оскаржено, як «неадекватні», тому що керівництво спецслужби і так «співпрацює із слідством».

Як повідомлялося раніше, 4 листопада 2008 року Окружний адміністративний суд міста Києва виніс постанову, згідно з якою визнав незаконним і відмінив указ Президента України про призначення Дурдинця заступником голови СБУ, – начальником Головного управління з питань боротьби з корупцією і організованою злочинністю (від 19.10.2007 року №985). Комітет Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією оскаржив указ, оскільки перед призначенням кандидатура Дурдинця не була узгоджена з членами Комітету.

У свою чергу Секретаріат Президента України подавав апеляцію на це рішення суду.

Прес-служба громадянського руху «Народна самооборона» з посиланням на інформацію народного депутата, представника інтересів у суді Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадія Москаля 22 січня 2009 року поінформувала, що Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив незаконність призначення Дурдинця заступником голови СБУ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.