Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки дерибану. Чиновник Запорізької ОДА поцупив 3 млн. грн

Кримінал 4731 перегляд

Опубліковано - 20.05.2009 16:40 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки дерибану. Чиновник Запорізької ОДА поцупив 3 млн. грн
Хроніки дерибану. Чиновник Запорізької ОДА поцупив 3 млн. грн
Запорізькі чиновники тирять державні грошики, не гребуючи при тому наражати на ризик життя дітей. Чи тупо крадучі гроші, виділені державою на ліквідацію наслідків стихійного лиха.

Про це вчергове засвідчила міліцейська хроніка.

15 травня до поля зору міліціонерів потрапив посадовець іншого управління облдержадміністрації. Згаданий чиновник займався реалізацією програми «Шкільний автобус».

Згідно проведеного тендеру, який виграла одна з київських фірм, школи області були повинні отримати 15 новеньких автобусів. Власне, і гроші у сумі майже три мільйони гривень перераховувались з розрахунку цін на нові транспортні засоби.

Автобуси дійсно були отримані, і підпис державного посадовця на відповідних паперах красномовно свідчив, що товар відповідає всім поставленим вимогам. Ось тільки перевірка показала, що цей транспорт вважався новим багато років тому.

Наразі стосовно посадовця порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального Кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем). Як відомо, за подібні злочини законом передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Слідство у справі проводить прокуратура Запорізької області.

7 травня було порушено кримінальну справу стосовно іншого службовця одного з управлінь Запорізької обласної державної адміністрації.

Встановлено, що один з високопосадовців, зловживаючи службовим становищем, склав завідомо неправдивий документ, згідно якого на рахунок одного з приватних підприємств було перераховано понад 285 тисяч гривень. Згідно цього документу, фірма-підрядник виконала значний об'єм робіт по ліквідації наслідків підтоплення у м. Приморську. При цьому чиновник знав, що роботи на об'єкті проведено більшою частиною лише на папері.

Слідство у справі проводить районна прокуратура.

Нагадаємо, що згідно із чинним законодавством, облдержадміністрації формуються Президентом України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.