Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні уряд плідно долатиме кризу

Влада 3458 переглядів

Опубліковано - 21.05.2009 12:50 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні уряд плідно долатиме кризу
Сьогодні уряд плідно долатиме кризу
Уряд України сьогодні на розширеному засіданні за участю представників підприємництва розгляне 27 нормативних актів щодо розвитку малого та середнього бізнесу в Україні.

Про це прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила в четвер, розпочинаючи розширене засідання Кабінету Міністрів України з питань розгляду і затвердження антикризових заходів, спрямованих на підтримку і розвиток підприємництва.

За словами прем’єр-міністра, зокрема, уряд планує прийняти постанову про введення на період до 31 грудня 2010 року мораторію на проведення органами державного нагляду (контролю) позапланових перевірок підприємців: «Буде введений мораторій на період кризи на всі перевірки, незалежно від того, хто проводить, де проводить, як проводить». При цьому, Тимошенко повідомила, що для ефективного забезпечення дії постанови в Уряді буде створена «гаряча телефонна лінія», на яку підприємці України зможуть зателефонувати і повідомити про факти порушення цього мораторію.

Крім того, уряд на розширеному засіданні суттєво скоротить перелік документів, які необхідно подавати в певні інстанції для отримання ліцензій: «На першому етапі ми з величезним трудом змогли скоротити список із 127 документів до 90 документів. Робота і в подальшому триватиме і поступово цей перелік буде скорочений ще більше».

Прем’єр-міністр відзначила, що напрацювання проектів нормативних актів, які винесені сьогодні на розширене засідання уряду, стало можливим лише завдяки активній роботі Голови Державного комітету з питань підприємництва Олександри Кужель, а також Голови Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Оксани Продан.

«Вони в робочому режимі з ранку до ночі відпрацьовували ці проекти рішень. Вчора засідання уряду ми проводили рекордні 9 годин. Весь цей час був присвячений розгляду 32 нормативних актів, які напрацьовані двома командами під керівництвом Олександри Кужель і Оксани Продан», - заявила Тимошенко.

Крім того, прем'єр-міністр запропонувала щомісяця проводити такі відкриті засідання уряду за участю підприємців і представників засобів масової інформації, присвячені проблемам підприємництва.

Прем’єр-міністр підкреслила, що саме малий і середній бізнес в умовах кризи і зупинки великих підприємств є тією основою, на якій тримається вся економіка країни: «Я щиро вірю, що кризу ми переборюватимемо на плечах малого і середнього бізнесу».

Також Тимошенко закликала підприємців активно співпрацювати з владою, пообіцявши максимально прислухатися до них і робити все можливе для врахування їхніх інтересів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.