Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Паранойя. Путін знову натякнув на анексію України

Імперія «Совок» 7939 переглядів

Опубліковано - 24.05.2009 19:36 | Всі новини | Версія для друку

Паранойя. Путін знову натякнув на анексію України
Паранойя. Путін знову натякнув на анексію України
Прем’єр Росії Володимир Путін сьогодні пішов на цвинтар і звідти чітко дав зрозуміти, що державна незалежність України - прикре непорозуміння.

Прем'єр-міністр Володимир Путін сьогодні поклав квіти до надгробків видатного російського генерала Антона Деникіна і відомих російських письменників-філософів Івана Ільїна і Івана Шмельова, чий прах в 2005-2006 роках перезахоронював на кладовищі Донського монастиря.

Патріарх Кирило, перед цим, вранці освятив ці надгробки і відслужив панахиду.

Перший букет з яскраво-червоних троянд Путін поклав у надгробка Деникіна, який похований тут разом зі своєю дружиною. Звернувшись до супроводжуючого його архімандрита Тихона (настоятеля Сретенського монастиря), прем'єр відмітив, що генерал "ніколи не ділив Росію і вважав за неприпустимий у жодному випадку доводити країну до розчленовування".

Наступний букет прем'єр поклав до надгробка філософа Івана Ільїна, думки і витяги з праць якого Путін не раз цитував в своїх виступах.

При цьому твором, який Путін часто перечитує, є праця "Що обіцяє миру розчленовування Росії". У цих статтях філософ застерігає, що розділ великої країни неминуче приведе до катастрофи. Не дивлячись на проливний дощ Путін довго розповідав Тихону про шанованого ним мислителя.

Тут же між надгробками Деникіна і Ільїна покоїться прах воєначальника білого руху Володимира Каппеля.

У розмові з архімандритом Путін відзначив, якою мужньою людиною був генерал-лейтенант. Так, зимою 1919 року під час військового походу Каппель попав в ополонку, але не покликав на допомогу, щоб нікого не турбувати. У нього почалося складне запалення легенів і гангрена, внаслідок чого без наркозу йому відрізували частину ноги. І навіть попри це, Каппель продовжував брати участь в боях, для чого просив в буквальному розумінні прив'язувати себе до сідла, і йшов разом зі своєю армією в бій.

Потім Путін пройшов до місця поховання іншого відомого російського мислителя - Івана Шмельова, до надгробка якого він також поклав квіти.

Як відзначив прем'єр, всі ці видатні люди - "справжні державники". При всіх труднощах, складнощах і суперечностях, які супроводжували їхнє життя, "головне, що їх відрізняло - глибока і вірна любов до батьківщини, до Росії, дійсний патріотизм". "Трагічний час, героїчні люди", - додав Путін.

Останній букет з яскраво-червоних троянд він поклав до надгробка великого російського письменника Олександра Солженіцина, похованого також на цьому кладовищі тільки торік.

У бесіді з архімандритом Тихоном Путін пригадав, що при всіх зустрічах з Олександром Ісаєвічем він кожного разу "був уражений, наскільки Солженіцин - органічний і переконаний державник". "Він міг виступати проти існуючого режиму, бути незгодним з владою, але держава була для нього константою", - підкреслив прем'єр.

Трохи пізніше в розмові з журналістами архімандрит Тихон розповів, що "пару місяців тому Володимир Путін побачив фотографії могил Деникіна, Ільїна і Шмельова, які знаходилися в дуже поганому стані - із застарілими дерев'яними хрестами, поспішно зробленими надгробками, що накренилися". "Так не годиться!" - сказав прем'єр і доручив виготовити нові надгробки і особисто, разом з патріархом, затвердив нові ескізи.

Коли ж повстало питання про фінансування робіт, то, за словами архімандрита, Путін твердо сказав: "Я сам, з особистих грошей готовий все сплатити". "Так і було зроблено, Володимир Володимирович особисто все сплатив", - підкреслив Тихон. "І які надгробки красиві!", - додав він.

Зі свого боку Путін після бесіди з архімандритом Тихоном, який супроводжував прем'єра по кладовищу монастиря, підійшов до журналістів і поцікавився: "Ви не читали щоденники Деникіна?". Ті відповіли, що "здається, ні", але хором пообіцяли прочитати.

"Обов'язково прочитайте! Там у нього є міркування про велику і малу Росію, Україну. Він говорить, що нікому не має бути дозволено втручатися в стосунки між нами, це завжди було справою самої Росії!", - нагадав Путін.

У розмові з журналістами архімандрит Тихон повідав, що Путін, розмовляючи з ним, розповів, що читання щоденників Деникіна повністю змінило його ставлення до цього генерала, змінило "бачення Деникіна в історії".

"Путін пригадав, як він читав мемуари Деникіна, в яких той говорить, що при всьому своєму несприйнятному ставленні до радянської влади, навіть думати про розчленовування Росії - це вже злочин", - розповів Тихон. "Однією з головних думок праць і політичної діяльності Деникіна було недопущення розчленовування Росії, особливо коли мова йде про малоруські землі - Україну", - пригадав слова прем'єра архімандрит.

"Злочин, це якщо хтось тільки починає говорити про розділення Росії і України, навіть коли про це говорять учасники білого руху або іноземці", - сказав Путін, згадуючи мемуари Деникіна.

"До таких ідей генерал був абсолютно нетерпимий", - додав прем'єр в розмові з Тихоном. Він також пригадав, що саме генерал ввів такий термін як "балканізация Росії" - ті геополітичні тенденції, які, як він передбачив, виявляться після революції і Великої Вітчизняної війни.

Архімандрит також пригадав, що в 2005 році дочка Антона Деникіна Марина Антонівна приїхала з Америки, де мешкала у той час, й привезла у подарунок Путіну шашку свого батька.

Повернувшись в Штати, через тиждень вона померла.
Замість післямови. За дивним збігом обставин, нинішній похід на цвинтар під проливним дощем Путін здійснив саме після зустрічі із прем'єром України Юлією Тимошенко. Яка, до речі, вважається одним із головних претендентів на президентство.

Не важко здогадатися, що на закритій зустрічі тет-а-тет, знову йшлося про легендарну українську трубу, тобто ГТС. І, так само, не важко здогадатися, що Путін упіймав чергового облизня. Такого ж, як на самміті із ЄС упіймав його ставленик Медвєдєв, у частині грошей від Заходу на закопування під російські труби.

У великій політиці просто так нічого не буває. Політики такого рівня, як Путін також нічого й ніколи просто так не кажуть.

Отже, із сьогоднішнього державно-патріотичного шоу очільника російського уряду можна чітко зрозуміти що:

- антикризова діяльність його уряду зазнала краху: наразі в Росії 7,7 млн. безробітних, при чому, ця армія стрімко зростає, а надходження у бюджет - падають, бо занизькі ціни на нафту, газ та іншу сировину, що є головним предметом експорту "наддержави";

- ураховуючи прогнозоване подальше погіршення ситуації та наростання негативної кризової складової, очевидно, що падатиме популярність Кремля серед росіян, а відтак - наростатимуть центробіжні ризики - настрої суб'єктів, спрямовані на відокремлення, а відтак - стимульвані Кремлем і Луб'янкою націонал-шовіністичні рухи. Що у підсумку - несе пряму загрозу громадянського конфлікту на міжнаціональному підгрунті;

- у такій ситуації, як традиційно мислять кремлівські стратеги, імперію може врятувати тільки переможна війна. Не важко здогадатися, що кандидатів усього два: Україна і Грузія. Наразі, ураховуючи війну Президента Ющенка із власним урядом та відчутну дезорганізацію влади, корупцію МО та силових структур, ризики поразки у разі військової операції в Україні - мінімальні.

За матеріалами російських інформагенцій.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.