Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Від тоталітаризму до тоталітаризму. Росія впевнено стала поруч з комуністичним Китаєм

Світ навколо нас 4892 перегляди

Опубліковано - 5.06.2009 22:59 | Всі новини | Версія для друку

Від тоталітаризму до тоталітаризму. Росія впевнено стала поруч з комуністичним Китаєм
Від тоталітаризму до тоталітаризму. Росія впевнено стала поруч з комуністичним Китаєм
Американська неурядова організація Freedom House вважає, що Китай, Іран, Росія і Венесуела є авторитарними державами, які використовують свої багатства і вплив для підриву глобальної демократії і верховенства закону.

Відповідний звіт підготовлено цією американською неурядовою організацією до 20-річчя придушення китайською владою виступів активістів руху за демократію на площі Тяньаньмень, передає Бі-Бі-Сі.

Автори документу, обнародуваного під назвою «Підрив демократії: Авторитарні країни XXI століття», стверджують: виклик, який ці держави кидають західним демократичним інститутам, перевершує "за своєю похмурістю" період холодної війни, оскільки ці країни інтегровані в глобальну економіку і світові інститути, а також впливають на прийняття політичних рішень на міжнародній арені.

"Політики, судячи з усього, не можуть правильно оцінити небезпеку, яку становлять ці авторитарні системи XXI століття для демократії і верховенства закону в усьому світі", - вказано в звіті, в основу якого лягли результати дослідження, проведеного аналітиками Freedom House і радіостанціями "Вільна Європа"/Радіо "Свобода" і "Вільна Азія".

Названі в списку країни звинувачуються в тому, що вони "активно підривають демократію, як усередині своїх кордонів, так і за їх межами".

"Авторитарні режими знецінюють міжнародні норми і стандарти, вироблені демократичним світом за останні декілька десятиріч, загрожуючи експортом нестабільності і порушень, які породжують їх системи", - йдеться в документі.

У звіті зазначається, що Китай з його сильною виробничою і торговою базою, а також багаті на нафту Іран, Росія і Венесуела мають багато спільного, попри відмінність їх політичних систем та історії.

Авторитарні капіталістичний Китай і Росія будують системи, які поєднують у собі "вражаючий економічний розвиток з таким же вражаючим апаратом політичного контролю", - вказано у звіті.

Правлячі сили в цих чотирьох країнах підтримують свій контроль жорстким обмеженнями на засоби масової інформації та Інтернет, розповсюдженням націоналістичних версій історії в шкільних підручниках і використанням багатств країни у своїх власних інтересах, йдеться у звіті.

На світовій арені Китай суттєво зміцнив свій вплив в Африці і Латинській Америці, роздаючи щедру допомогу, не обумовлену жодними вимогами.

Росія, Іран і Венесуела, у свою чергу, використовують доходи від нафти "для розширення свого впливу за кордоном і підтримки своїх іноземних клієнтів", - вказано в звіті.

У документі також згадується Пакистан, яким часто правили військові, а також у зв`язку із зростаючими виступами екстремістів.

Демократичним країнам необхідно об`єднати зусилля проти авторитарних тенденцій і вжити нових заходів для захисту і розвитку демократичних інститутів, продовжують автори. Але ніяких конкретних пропозицій в цьому плані вони не наводять.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.