Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ робить із блогера цапа-відбувайла, бо той зазіхнув на спокій чиновників

Скандал 4831 перегляд

Опубліковано - 26.06.2009 12:01 | Всі новини | Версія для друку

СБУ робить із блогера цапа-відбувайла, бо той зазіхнув на спокій чиновників
СБУ робить із блогера цапа-відбувайла, бо той зазіхнув на спокій чиновників
СБУ розслідує справу луганчанина, який виклав в Інтернеті телефонний довідник. Основна претензія правоохоронців - до Всесвітньої мережі потрапили секретні відомості, зокрема дані на спецабонентів-посадовців.

Зокрема, у довіднику містяться номери домашніх телефонів та адреси, за якими мешкають співробітники СБУ в Луганську, судді, працівники прокуратури та інші посадовці.

За основу файлу блогер узяв базу даних «Укртелекому» — але «нередаговану». Як вона потрапила до нього, зараз з’ясовують.

Наразі обласне управління СБУ не коментує інцидент, уникає роз’яснень і «Укртелеком».

А от винуватець скандалу – Дмитро Медвєдєв - розповів, як 9 місяців тому розмістив довідник на власному сайті, красиво оформив його і пояснив, як користуватися. Каже, хотів лише допомогти землякам.

«Я перевірив, як працює, увів кілька прізвищ. Те, що цей довідник виявився розширеною версією стало для мене повною несподіванкою. Я не знаю історії цього довідника, як він появився в Інтернеті», - сказав Дмитро Медведєв.

«Укртелеком» на появу довідника поскаржився СБУ. Співробітники цієї служби видалили сторінку блогера, а у її власника вилучили ноутбук та сім-карти з мобільного.

Утім Дмитро переконує, з нього роблять офірного цапа, а справжніх кіберзлочинців не шукають. Він натрапив на довідник в Інтернеті як багато інших.

Проти хлопця-блогера порушили кримінальну справу за фактом поширення інформації з обмеженим доступом. Йому загрожує штраф або кілька років позбавлення волі.

Від “Аратти”: як наголошує Конституція України, усі громадяни є рівними у своїх правах. Отже, ми громадани маємо право знати всю необхідну інформацію про чиновників, які утримуються нами за рахунок наших податків. Ні пркурори, ні міліціянти, ні есбеушники не є виключенням із цього правила, оскільки це порушуватиме принцип, проголошений законом прямої дії, який має звехність над усіма іншими.

Відтак, або усі без виключення телефонні номери є таємницею, або ж навпаки - повинні бути загальнодоступні.

У зв'язку із цим ми звертаємося до народних депутатів України із вимогою - негайно скасувати право чиновника утаємничувати інформацію про себе від громадянина, який є для нього роботодавцем.

До речі, навіть у тоталітарному СРСР номери домашніх телефонів співробітників КДБ і МВС не становили ніякої таємниці і друкувалися у телефонних довідниках загального користування, які можна було придбати у будь-якому газетному кіоску.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.