Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Росії облави: набирають у москалі

Імперія «Совок» 7886 переглядів

Опубліковано - 26.06.2009 15:03 | Всі новини | Версія для друку

Дідовщина, повальне пияцтво - це будні російської армії
Дідовщина, повальне пияцтво - це будні російської армії
Чертанівський військомат Москви відправив до армії чергового студента очного відділення. Його упіймали міліцаї під час облави.

Як стало відомо Newsru.com, відбулося це вже при звичних обставинах: у гуртожитку РГГУ, де той був зареєстрований, відбулася міліційна облава.

Такі дії правозахисники вважають за незаконні. А військові і міліція при цьому багато разів стверджують, що до подібних заходів для виконання плану вони не вдаються.

Напередодні в гуртожиток Російського державного гуманітарного університету, що на Кіровоградській вулиці на півдні Москви, прийшов міліціонер з повістками. Одна з них дісталася студентові 4 курсу Інституту лінгвістики Михайлу. Міліціонер порадив йому піти в Чертановський військкомат, завіряючи, що нічого страшного там з ним не відбудеться. Проте, студент позбувся паспорта і, ледве встигнувши попередити родичів, миттєво опинився на Казанському вокзалі Москви, звідки його вже відправляли у військову частину під Тольятті.

Відправлення групи призовників увечері в четвер зірвалося лише тому, що з неї прямо на вокзалі втік призовник. Поки військові його розшукували, потяг встиг піти, решта групи чисельністю до 30 чоловік залишилася ночувати на вокзалі в очікуванні наступного.

Правозахисники неодноразово заявляли, що згідно із законом міліція не може просто так забрати призовника. Відповідальний секретар правозахисної організації Союз солдатських матерів Валентина Мельникова пояснює: максимум, на що у неї є право, - це вручити повістку за місцем проживання або скласти адміністративний протокол за відмову розписатися в отриманні.

Правозахисники нагадують призовникам про те, що якщо у них є відстрочення, то до її закінчення ніякі призовні заходи їх не стосуються, у тому числі і проходження медкомісії.

Відстрочення є і в згаданому випадку. У розпорядженні редакції є документи, згідно яким відправлений до армії Михайло є студентом четвертого курсу, існує наказ ректора про його перевід. Ніяких академічних заборгованостей у нього не немає, остання сесія закрита.

Більш того, родичі Михайла домоглися підтвердження в другому (військовому) відділі РГГУ: його відстрочення діє до 2011 року.

Представниця Чертанівського військкомату по телефону відмовилася давати коментарі Newsru.com, так само як і ділитися контактами уповноваженої особи, начальника відділу заклику. Виявляється, у начальника, Локтева Максима Олександровича, в кабінеті просто "немає телефону".

У свою чергу, правозахисниця Валентина Мельникова сказала Newsru.com, що подібні проблеми часто виникають у тих студентів, чиє навчання в одному вузі не було безперервним. Для виконання плану військкомати часто "чіпляються" до перекладу з одного вузу в іншій або до академічних відпусток.

У РГГУ повідомили, що випадок з Михайлом - вже не перший. Кілька тижнів тому аналогічним чином солдатом став студент економічного факультету, що діяв, після третього курсу. Як з'ясувалося, він перекладався з факультету на факультет, в одному з наказів промайнуло формулювання "відрахувати студента". Саме вона і спонукала військкомат до рішучих дій.

Наразі рідним і юристам поки не вдається відмінити накази про заклик відносно як першого, так і другого студентів.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.