Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Під патронатом Президента. Росіяни у Севастополі розпродають українське майно

Захист держави 6674 перегляди

Опубліковано - 2.07.2009 14:07 | Всі новини | Версія для друку

Під патронатом Президента. Росіяни у Севастополі розпродають українське майно
Під патронатом Президента. Росіяни у Севастополі розпродають українське майно
Структури Міністерства оборони РФ продовжують безперешкодно продавати орендоване в України майно в Севастополі.

Про це пише тижневик «Коментарі:».

Зокрема, йдеться про продаж майна севастопольського військового містечка №289 (більше трьох тис. кв. м складів, майстерень і цехів, розташованих на земельній ділянці площею більш як 4 га в центрі Севастополя) одному з київських ТОВ. Ця компанія придбала майно вищезгаданого військового містечка у Будівельного управління Чорноморського флоту (БУ ЧФ), що належить Міністерству оборони Росії.

За даними ж «Коментарів:», військове містечко №289 було створене в 1999 році наказом начальника БУ ЧФ в результаті реорганізації військової частини №53074, що належить Україні.

Два тижні тому це рішення у Вищому господарському суді України узялася оскаржувати військова прокуратура Військово-морських сил Збройних сил України. ВГСУ розглянув цю касацію 23 червня й ухвалив, що ця справа буде розглядатися 11 серпня.

Це далеко не єдина суперечка між Україною й Росією за чорноморське майно. Так, за даними видання, у 2002 році Господарський суд Севастополя затвердив мирову угоду, відповідно до якої вищезгадане БУ ЧФ передало (у рахунок погашення боргу) у власність місцевої компанії ПП «Адепт» грязелікарню севастопольського військового санаторію «Омега». При цьому, відповідно до доповнення №1 до угоди між Україною й Росією «Про параметри поділу Чорноморського флоту», укладеної в 1997 році, санаторій «Омега» разом з будинками й спорудами, розташованими на земельній ділянці площею 7 га, належить ВМС України. За даними «Коментарів:», на підставі цієї міжурядової угоди військова прокуратура ВМС України уже кілька років намагається скасувати цю угоду. Але поки що бажаного результату не досягнуто: три місяці тому, 25 березня, Вищий госпсуд України скасував всі попередні рішення, ухваливши передати цю справу на новий розгляд.

Не менш резонансною справою із продажу Росією українського майна, відзначає видання, є реалізація активів ДП «Севастопольський судноремонтний завод Чорноморського флоту» (нині - 13-й судноремонтний завод ЧФ). За даними джерел «Коментарів:», ще в січні 1997 року керівництво цього держпідприємства уклало договір оренди одного із заводських корпусів (загальною площею більше 1,5 тис. кв. м у Севастополі по вул. Гранатна, 1) з одним із ПП. А через кілька місяців це приватне підприємство, контрольоване бізнесменом із Севастополя К., оформило право власності на цю нерухомість. Прокуратура ВМС України досі намагається денонсувати цю угоду в судах, вказуючи на те, що вона була укладена в так званий перехідний період. (Протягом «перехідного періоду» заборонялися будь-які одноосібні дії сторін відносно флоту до прямих вказівок глав України й Росії.)

Однією з причин ускладнення роботи правоохоронців, відзначають «Коментарі:», є те, що вітчизняні органи правосуддя найчастіше відмовляються задовольняти вимоги українських військових, вважаючи, що подібні суперечки повинні вирішуватися Підкомісією з питань функціонування ЧФ РФ та його перебування на території України, що є складовою частиною україно-російської міждержавної комісії. З огляду на те, що ця комісія очолюється президентами України й Росії, такі суперечки можуть тривати нескінченно довго. На думку видання, запобігти розпродажу свого військового майна Україна могла б, запровадивши мораторій на будь-яку реорганізацію й відчуження військових частин, містечок, заводів та їхніх структурних підрозділів.

Від “Аратти”: Нічим не прикритий і зухвалий дерибан росіянами українського майна триває вже далеко не перший рік. Тим не менше, ці численні факти так і не отримали належної уваги з боку Глави держави. Хоча, очевидно, що "бізнес" російських військовослужбовців становить пряму загрозу Україні, оскільки знищується матеріальна база українського військового флоту.

Реагувати на ці факти - прямий обов'язок Президента України, покладений на нього Конституцією.

Чи може пан Ющенко вважає, що Україні не потрібен військово-морський флот, а землю головної бази ВМФ краще роздати під дачі класовоблизьким азаровим і януковичам, а причали - під яхт-клуби Пінчука?

До речі, нагадаємо, за роки президенства "патріота" України Ющенка не закладено жодного військового корабля для українського ВМФ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.