Аратта - На головну

12 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українські ДАІшники поставили на місце знахабнілих російських військових

Надзвичайна подія Регіон: Автономна республіка Крим 9093 перегляди

Опубліковано - 10.07.2009 09:35 | Всі новини | Версія для друку

Російські ракети на вулицях Севастополя: ЧФ РФ явно «загнався»
Російські ракети на вулицях Севастополя: ЧФ РФ явно «загнався»
Як відомо, у командування Чорноморського флоту РФ, як і у вищого російського керівництва, вимога України повідомляти про переміщення підрозділів, техніки і озброєнь ЧФ РФ українською територією, викликає щонайгостріше неприйняття.

Панове російські моряки (як і їх високе начальство в Москві) настільки слабкі в політичній географії, що, схоже, готові і ядерну зброю тягати по території України, перебуваючи в повній упевненості, що знаходяться де-небудь на Новій Землі, і наплювавши на всі угоди з Україною. Про подібну готовність, як і про те, що офіційний Київ вельми справедливо прагне контролювати переміщення підрозділів і озброєнь ЧФ РФ, свідчить останній випадок в Севастополі.

Так, 8 липня 2009 р. УМВС України в м. Севастополі і ГУ МНС України в м. Севастополі зафіксований факт порушення представниками ЧФ РФ положень Угоди між Україною і Росією "Про статус і умови перебування ЧФ РФ на території України" від 1997 р. Зокрема, співробітниками Державтоінспекції приблизно о 18.00 на вул. Челюскінців була затримана колона вантажних автомашин Чорноморського флоту РФ. До її складу входили три ракетовози на базі автомашини "КрАЗ" у супроводі озброєної охорони (останню представляли військовослужбовці ЧФ РФ, озброєні автоматами, і один - пістолетом ПМ) і пожежного спецавтомобіля. Машини перевозили по території регіону закритий тентом великогабаритний вантаж.

Те, що у водія пожежного спецавтомобіля був відсутній талон про проходження технічного огляду, можна вважати сущою дрібничкою, не вартою уваги. (За даними «ФЛОТ2017», спецавтомобіль належить 17-у арсеналу озброєння ЧФ РФ, в/ч 13189, Сухарна балка, м. Севастополь, що знаходиться на відстані близько 6 км. від причалу №15).

Правоохоронців більше зацікавив дивний вантаж, що провозився у супроводі озброєної охорони. Пред'явити для огляду вантаж представникам правоохоронних органів України російські військовослужбовці відмовилися, посилаючись на спеціальний характер вантажу і відповідний наказ командування ЧФ.

Проте наполегливість українських правоохоронців дозволила пролити світло на характер «секретної місії» російських моряків. Виявилось, що останні серед білого дня вулицями міста провозять, не маючи на те жодних дозвільних документів, ...крилаті ракети!

Зокрема, як стало відомо «ФЛОТ2017», згідно усним поясненням представників ЧФ, крилаті ракети (типу "Малахіт" або "Терміт") перевозилися автотранспортом ЧФ РФ до 3413 ракетно-технічної бази ЧФ РФ (в/ч 13183, с. Цукрова Головка, маршрут руху від причалу №15 - понад 30 км.). При цьому - без жодного узгодження з компетентними органами України.
Співробітниками правоохоронних органів у присутності представників української сторони й офіцерів ЧФ РФ капітанів 2 ранги Башука Л.Г. і Теплицького Е.М. складений акт щодо порушень ЧФ РФ вимог ст.15 Угоди "Про статус і умови перебування ЧФ РФ па території України" від 1997 р.

Російські офіцери факт виявлених порушень визнали і розписалися про ознайомлення з актом.

Тут відкрилася ще одна деталь: виявляється, російські моряки не сповіщаються своїм начальством про те, що поставлені ним завдання є грубим порушенням умов їх же перебування у складі ЧФ РФ на території України. Але Бог з ними, з міжнародними угодами! Панове з ЧФ РФ не знають таких елементарних речей, як те, що водій транспортного засобу повинен мати при собі необхідні документи, як і про те, що існує певний порядок перевезення великогабаритних і небезпечних вантажів. Причому порушення цього порядку (покарання за яке передбачено Кодексом України про адміністративні порушення), карається і в Росії, та і в будь-якій цивілізованій країні.

У даному ж випадку бездокументні водії-росіяни з ЧФ РФ катаються по українському місту з вантажем, небезпечність якого важко і вигадати, і при цьому відчувають себе абсолютно комфортно і спокійно. Простіше кажучи - по-хазяйськи.

І при цьому "господарі" з ЧФ РФ і не здогадуються, що їхні дії є правопорушенням. Недивно, що в Криму росте кількість правопорушень, здійснених військовослужбовцями ЧФ РФ: вони просто не знають, що порушують закон. До того ж ЧФ РФ в особі власних юристів, командирів підрозділів і офіцерів структур виховної роботи чогось посилено приховують від особового складу ту просту істину, однаково дієву в Росії й Україні, що незнання закону не звільняє від відповідальності.

В даному випадку військовослужбовцям ЧФ РФ популярно пояснили, що проїзд затриманої колони без відповідних узгоджень неможливий, після чого їм було запропоновано повернутися на територію вч ЧФ РФ. Завдяки прийнятим заходам, колона вантажівок відбула у зворотному напрямку.

Співробітниками ДАІ м. Севастополя на старшого колони (військовослужбовця в/ч 13189 ЧФ РФ Кукліна М.Є.) і водіїв вантажівок (Макейченко С.Є., Марінца М.І., Полянського О.І.) складені протоколи про порушення ст.132-1 Кодексу України про адміністративні порушення.

...Лишається ворожити: що ж повезуть доблесні моряки ЧФ РФ в критих тентами вантажівках у супроводі автоматників по українських містах наступного разу? Ступінь їх переконання в безкарності і «відчутті господаря» на чужій землі, схоже, меж не має.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.