Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Google випустить власну операційну систему

Технології 7052 перегляди

Опубліковано - 13.07.2009 12:41 | Всі новини | Версія для друку

Google випустить власну операційну систему
Google випустить власну операційну систему
Компанія Google розробляє операційну систему для персональних комп’ютерів. Вона називається Google Chrome Operating System і побудована на базі браузера Chrome.

Про це повідомляє офіційний блог Google.

Google Chrome OS є операційною системою, орієнтованою на роботу в Інтернеті. В її основі лежить ядро Linux. Спочатку вона буде призначена для установки на нетбуки. В даний час на більшість нетбуків встановлюють Windows XP.

Вихідний код нової операційної системи Google опублікують до кінця поточного року. Перші нетбуки з Google Chrome OS з'являться в другій половині 2010 року. Ця операційна система працюватиме як з процесорами на мікроархітектурі x86, так і з чіпами ARM.

Основні принципи, якими керуються в Google при створенні Google Chrome OS, - швидкість, простота і безпека. Розробники підкреслюють, що в їхній новій ОС буде простий і зрозумілий інтерфейс, а її користувачі можуть не побоюватися шкідливих програм.

В даний час Google випускає мобільну операційну систему Android. Google Chrome OS є новим проектом компанії, а не подальшим розвитком Android.

Платформа Android була анонсована в 2007 році. Її початковий код опублікували в жовтні 2008 року. Тоді ж у продажу з'явився перший смартфон з цією платформою.

Не дивлячись на те, що платформа Google Android призначена для смартфонів, деякі виробники розробляють нетбуки на її основі. Такий комп'ютер, наприклад, представила Acer. Китайська компанія Skytone має намір почати серійний випуск нетбуків з Android до кінця літа поточного року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.