Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


До кінця року ціни на нафту падатимуть в усьому світі

Економіка 5465 переглядів

Опубліковано - 13.07.2009 20:14 | Всі новини | Версія для друку

До кінця року ціни на нафту падатимуть в усьому світі
До кінця року ціни на нафту падатимуть в усьому світі
До кінця року світові ціни на нафту значно знизяться: вартість барреля може опуститися більш ніж в два рази.

До такого висновку, прийшли експерти Центру економічних досліджень Інституту глобалізації і соціальних рухів (ІГСО).

За їхньою оцінкою, досягнута в першій половині 2009 року фінансова стабілізація не відмінила, а тільки відклала подальше падіння цін на вуглеводні і інші види сировини.

Експерти відзначають, що нафта знов стала предметом активних спекуляцій на ринку. Проте накопичені проблеми в реальному секторі і вичерпання фінансових ресурсів у спекулянтів створюють умови для повторного краху нафтової піраміди.

У ІГСО констатують, що липень-2009, як і рік тому, приніс падіння світових цін на нафту. Майже за два тижні баррель «чорного золота» подешевшав з більш ніж $70 до $60. Формальним поштовхом до падіння цін послужили дані про стан американської економіки і накопичених в США і ЄС запасах вуглеводнів.

«Настрій гравців на ринку змінився. Але невірно пов'язувати зміни тільки з господарськими даними: статистка залишалася поганою всю першу половину року, а запаси нафти у країн-споживачів не падали помітно. Спекуляції, ймовірно, досягли піку. Гравці вичерпали грошові ресурси, що отримали від держав», - вважає директор ІГСО Борис Кагарлицький.

Якщо це так, відзначає він, то нове падіння цін на нафту розвернеться ще влітку, що стане однією з найважливіших ознак закінчення стабілізації.
Експерти ІГСО вважають: розмови про швидке відновлення промислового зростання на планеті необгрунтовані. Криза в другій половині 2009 року призведе до подальшого зниження індустріального споживання вуглеводнів.

«Падіння цін на нафту - природний процес. Його перервало тільки вливання у фінансовий сектор величезних коштів. Спекуляції поновилися майже з торішньою силою. Тепер можна чекати, що нафта повторно проб'є показник в $40 і продовжить дешевшати», - говорить керівник Центру економічних досліджень ІГСО Василь Колташов.

За його словами, ціна барреля в $30 не є «дном». У міру того як спад в реальному секторі заглиблюватиметься, «чорне золото» зазнає ще більших цінових втрат.

Експерти відзначають, що фінансовий сектор багато місяців ігнорував ситуацію в промисловості і скорочення базового споживання, яке наразі триває.

Проблеми в сферах виробництва і кінцевого збуту підштовхують фінансовий сектор до «протверезіння». Процес здатні стримати додаткові грошові вливання в корпорації з боку держав. В результаті нове істотне падіння світових цін на нафту може бути відкладене. Проте подальший спад в економіці неминуче обрушить вартість вуглеводнів, - укладають експерти ІГСО.

Від “Аратти”: нам, українцям, боятися немає чого - бо в нашій країні діють спекулятивні і корупційні закони, а не економічні.

Щоб в цьому переконатися - вато звернути увагу на цінники АЗС. Саме вони й є найкращою ілюстрацією того, як українска влада розбудовує острівець-заповідник шахраїв та спекулянтів.

Втім, варто сподіватися, що, принаймні взимку, ціни на російський газ будуть знижені. При чому - суттєво. Звичайно, за умови, якщо Москва дотримуватиметься своїх зобов'зань. Що, знов-таки, сумнівно.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.