Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вандали знищили пам’ятник українським патріотам. Буквально під носом міліціянтів

Скандал Регіон: м.Київ 8125 переглядів

Опубліковано - 15.07.2009 14:03 | Всі новини | Версія для друку

Вандали знищили пам’ятник українським патріотам. Буквально під носом міліціянтів
Вандали знищили пам’ятник українським патріотам. Буквально під носом міліціянтів
Сьогодні вночі у Меморіальному комплексі “Бабин Яр”, що на Дорогожичах у Києві, невідомі спаплюжили пам’ятний знак жертвам антинацистського підпілля Організації українських націоналістів.

Вандали розбили і відсунули вбік мармурову дошку і повалили дерев'яний хрест, встановлений у 1992 році.

Найцікавіше - до 10:30 15 липня правоохоронні органи про подію не знали. Запитання кореспондента «Главреда» - чому міліція ніяк не реагує на акт вандалізму, який вочевидь сіє ксенофобські настрої та міжнаціональну ворожнечу? - черговий на станції метро «Дорогожичі» зустрів подивом. Після цього він набрав номер Шевченківського райуправління міліції. Диспетчер повідомив, що до місця пригоди виїхав УАЗик.

Здивувала й реакція пересічних киян, які, проходячи мимо, майже не звертали уваги на розгром.

Нагадаємо, що 30 червня свідомо налаштовані українці спробували нагадати керівництву країни про його обіцянку знести пам'ятники комуністичному терору і відбили ніс і руку кам'яному Леніну на Бессарабці в Києві. Не виключено, що нинішній акт - спроба помститися за осквернення образу «вождя світового пролетаріату». В Україні починається «війна пам'ятників»?

Від “Аратти”: На жаль, безкарне винищення українських пам'ятників - стає традицією у нашій державі.

Варто встановити пам'ятник, який відображає справжню, а не міфічну історію нашого народу - як раптом знаходяться "невідомі", які його знищують. Буквально на очах українських громадян і правоохоронців.

Так, у столиці, буквально у центрі, біля Майдану, неодноразово паплюжилася пам'ятна дошка жертвам сталінських репресій. І що цікаво - видатні пінкертони із ГПУ та МВС жодного разу не повідомили громадськість про те, чи знайдено злочинців, чи отримали вони покарання за злочини.

Дивно, - нібито це не зачіпає гідність кожного громадянина, мовчать про це й колеги-журналісти, обмежуючись лише сухими інформаційними повідомленнями.

Немає адекватної реакції на ці численні явища й нардепів. Хіба що хтось, виключно заради піару, напише прокуророві звенення.

Фактично мовчить професійний патріот України, Президент Віктор Ющенко.

Невже у нас, громадян України немає жодної краплини національной гідності, адже вандалізм - це публічний плювок у кожного із нас. Чи бути запльованим - нормальний стан?

Для прикладу, уявіть, що б було, якби таким чином, не дай Боже, хтось вчинив із пам'ятником євреям? Жодного сумніву - миттю б про це повідомили світові ЗМІ, а правоохоронна верхівка не один місяць би виправдовувалася у своєму гріху. Чи не так?

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.