Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Назад у совок. Кремль активізує реабілітацію сталінізму

Імперія «Совок» 7337 переглядів

Опубліковано - 16.07.2009 15:28 | Всі новини | Версія для друку

Назад у совок. Кремль активізує реабілітацію сталінізму
Назад у совок. Кремль активізує реабілітацію сталінізму
Міністерство закордонних справ Росії відреагувало на резолюцію ОБСЄ, що урівнює злочини нацистського та сталінського режимів.

Відомство "правди" розробило і надіслало до Держдуми список рекомендацій, згідно із яким депутати можуть підготувати достойну відповідь на документ, ухвалений Парламентською асамблеєю ОБСЄ 3 липня у Вільнюсі.

Про це у четвер, 16 липня, повідомила газета “Вєдомості”.

Ця інструкція потрапила у розпорядження журналістів видання. Вона складається зі шести пунктів. МЗС, зокрема, закликає Держдуму "публічно дистанціюватися від резолюцій Парламентської асамблеї ОБСЄ", використовуючи, як інструмент боротьби з фальсифікацією історії, можливості російських та зарубіжних ЗМІ.

МЗС радить Думі активізувати міжпарламентські та міжпартійні контакти з національними делегаціями ОБСЄ, з партнерами по ОДКБ та "представниками політичних партій західних країн, які симпатизують російській позиції", яка полягає у незгоді з поглядом європейської організації на події Другої світової війни.

Крім того, Кремлівське відомство рекомендує Держдумі взяти участь у підготовці відповідної резолюції, у положеннях якої необхідно підтвердити "вирішальний внесок СРСР у перемогу над нацизмом". Презентувати даний документ росіяни мають намір під час запланованої на липень 2010 року сесії Парламентської асамблеї в Осло.

“Вєдомості” також зазначають, що на минулому у пленарному засіданні, яке було вчора, депутати від фракції КПРФ Сергій Обухов та Олег Куликов виступили із пропозицією призупинити членство Росії в ОБСЄ, однак голова Держдуми Борис Гризлов відхилив цю ініціативу. Він наголосив, що 7 липня депутати Держдуми і члени Ради Федерації уже виступили зі заявою, яка засуджує резолюцію Возз'єднання поділеної Європи.

Резолюції, автори якої вказують на те, що сталінський та гітлерівський режими однаково відповідальні за геноцид і злочини проти людства, був запропонований до прийняття комітетом ОБСЄ з демократії 1 липня.

Через два дні резолюція Возз'єднання поділеної Європи була ухвалена у складі Вільнюської декларації, попри те, що Росія виступила із протестом проти формулювань ОБСЄ.

Російська сторона назвала документ "знущанням над історією".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.