Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фінансова влада країни прийняла рішення ліквідувати “Укрпромбанк”

Економіка 6479 переглядів

Опубліковано - 24.07.2009 12:13 | Всі новини | Версія для друку

Фінансова влада країни прийняла рішення ліквідувати “Укрпромбанк”
Фінансова влада країни прийняла рішення ліквідувати “Укрпромбанк”
У найближчі дні Експертно-аналітичний рада з питань участі держави в капіталізації банків вирішить долю двох проблемних фінустанов - “Укрпромбанку” і банку “Надра”.

Про це повідомило інформоване джерело в Міністерстві фінансів, пише видання "Дело".

Попереднє рішення по цим банкам вже є. Банк "Надра" планується рекапіталізувати, але тільки після реструктуризації зовнішніх зобов'язань. А “Укрпромбанк” чекає на ліквідацію.

"Укрпромбанк будуть ліквідовувати. Всіх вкладників-фізичних осіб банку в повному обсязі будуть переводити в Ощадбанк і закривати зобов'язання перед ними за рахунок держбюджету. Частину зобов'язань планується погасити активами Укрпромбанку, але їх там майже немає. Добре, якщо набереться на 20% від суми боргів перед вкладниками", - говорить представник Мінфіну.

Те, що рішення по Укрпромбанку та банку "Надра" будуть відрізнятися, не приховує і виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський.

За його словами, банк "Надра" має перспективу бути рекапіталізованим, а щодо Укрпромбанку міністерство, швидше за все, буде займатися погашенням зобов'язань перед вкладниками, а не його рекапіталізацією.

Ліквідація Укрпромбанку обійдеться державі набагато дешевше, ніж його фінансове оздоровлення.

"Від Національного банку у нас по Укрпромбанку дві пропозиції. Перша - докапіталізувати банк на суму 9 млрд. грн., ще 2 млрд. грн. йому виділить рефінансування НБУ. Друге - переказ пасивів в Ощадбанк на суму трохи менше 7 млрд. грн. Ціна питання - 4 млрд. грн. Навіщо викидати на вітер гроші платників податків?" - пояснює рішення влади представник Мінфіну.

Ліквідація “Укрпромбанку” вигідна не тільки мільйону його вкладників-фізичних осіб, які після переведення в “Ощадбанк” істотно збільшать шанси на повернення своїх заощаджень. Ще однією стороною, яка може виграти від такого розвитку подій, є група "Приват".

За словами одного з тимчасових адміністраторів, у разі ліквідації фінустанови "Привату" буде набагато легше стати повноправним власником мережі автозаправних станцій ANP, які вони придбали у власників “Укрпромбанку” і які виявилися в заставі у фінустанови.

В уряді взаємозв'язок між рішенням по “Укрпромбанку” і домаганнями групи "Приват" заперечують.

"Зацікавленість групи "Приват" у ліквідації банку є, але вона не має ніякого відношення до рішення про його ліквідацію", - стверджує джерело в Мінфіні.

Як повідомлялося, Міністерство фінансів розглядає подання Національного банку про рекапіталізацію комерційних банків "Укрпромбанка" та "Надра Банку".

21 липня в “Укпромбанку” закінчився останній день тимчасової заборони на задоволення вимог кредиторів.

Регіональна мережа “Укрпромбанку” складається з 26 філій і 272 відділень, кількість банкоматів - 254, кількість банківських терміналів - 515, кількість торговельних терміналів - 394. У банку налічується близько 1 млн. вкладників-фізичних осіб.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.