Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Надання українській церкві автокефалії позбавить РПЦ половини прибутків

Захист держави 6954 перегляди

Опубліковано - 30.07.2009 22:16 | Всі новини | Версія для друку

Надання українській церкві автокефалії позбавить РПЦ половини прибутків
Надання українській церкві автокефалії позбавить РПЦ половини прибутків
За даними Академії наук України, кошти з українських приходів складають левову частку надходжень Московського патріархату.

Однією з вагомих причин відмови патріархом Московським і всієї Русі Кирилом у створенні єдиної помісної української церкви є економічний чинник.

Професор філософії і мистецтвознавства Національної академії наук України Дмитро Степовик, коментуючи позицію патріарха Кирила, нагадує, що приходи УПЦ МП складають близько половини від спільної кількості приходів Російської православної церкви і додає, що саме кошти з українських приходів складають левову частку надходжень Російської Православної Церкви.

"Схема фінансування виглядає приблизно так – спочатку кошти з приходів, у тому числі й українських, прямують у центр – до Москви, а вже потім звідти централізовано розподіляються по місцях", - пояснює Степовик.

За його словами, "у центрі - у Москві - знаходиться величезний управлінський апарат, який можна порівняти з міністерством, і на утримання якого, звичайно ж, потрібна значна сума коштів". "Внаслідок цього на місця повертається значно менше коштів, ніж відправляється в центр", - додав він.

"Враховуючи, що деякі з приходів Російської православної церкви, особливо в Сибіру і на Далекому Сході, надзвичайно бідні, Українська Православна Церква з її багатими приходами має для російського православ'я стратегічне значення", - відзначив Степовик.

Нагадаємо, Московський патріарх Кирило в середу заявив, що автокефалія Української православної церкви невчасна. "Київ – це наш Єрусалим і Константинополь – серцевина нашого життя".

На його думку, "сьогодні ідея автокефалії, радикально політизована, є реальністю лише для окремих груп українського суспільства, а не для всього народу". "Всі ці радикальні заклики до автокефалії базуються виключно на політичних аргументах", - заявив патріарх.
Церковний “прайс”
Церковний “прайс”
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.