Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Провал агентів Луб’янки. Російські дипломати таки шпигували, за сумісництвом

Скандал 4493 перегляди

Опубліковано - 31.07.2009 15:33 | Всі новини | Версія для друку

Провал агентів Луб’янки. Російські дипломати таки шпигували, за сумісництвом
Провал агентів Луб’янки. Російські дипломати таки шпигували, за сумісництвом
Генконсул РФ в Одесі Олександр Грачов займався створенням підконтрольної РФ структури для реалізації російського впливу.

Про це "Українській правді" повідомили джерела в компетентних органах.

Фінансування діяльності відбувалося з використанням тіньових схем надходження в Україну валютних коштів, розповів співрозмовник про діяльність Грачова, виконання місії якого український МЗС вирішив дозволити.

"Грачов фактично проводив нелегальну агентурну діяльність для забезпечення підтримки політичних кроків Росії щодо України з ключових напрямків, для чого він установлював контакти з відомими політичними діячами України", - сказав співрозмовник.

За словами джерела, під час неофіційних особистих зустрічей з такими особами Грачов доручав українцям готувати письмову інформацію про те, як створити механізми впливу і просувати політики Росії в Україні.

"При цьому отримані Грачовим матеріали доповідалися ним через керівництво російських спецслужб безпосередньо Володимиру Путіну", - заявив співрозмовник.

Він також зазначив, що Грачов фактично ініціював створення і "тіньову" фінансову підтримку політичної партії “Родіна”, лідером якої є Ігор Марков.

"При цьому, шляхом фінансових махінацій, частину коштів Марков та Грачов використали для придбання житла іноземному дипломату у житловому комплексі "Білий парус", де розміщений офіс Маркова", - сказав співрозмовник.

Торкаючись діяльності вже відправленого в Росію іншого дипломата Володимира Лисенка, співрозмовник розповів, що той проводив активну розвідувально-підривну діяльність в Україні.

"Лисенко встановлював неофіційні контакти з представниками місцевих органів влади з метою отримання закритої упереджувальної інформації про позицію України на переговорах по ЧФ РФ", - сказав співрозмовник.

За його словами, Лисенко також "шукав шляхи створення позицій впливу в кримськотатарському середовищі з метою усунення керівництва Меджлісу та їх заміни на осіб з проросійськими поглядами, а також з метою створення альтернативної Меджлісу політичної структури".

Також він був організатором та спільно з співробітниками ФСБ на ЧФ РФ спонсором публічних акцій протесту, наприклад під час прибуття до Севастополю кораблів країн НАТО, пікетування правими організаціями штабу ЧФ РФ, дії виконавчої служби з вилучення з незаконного володіння ЧФ РФ станції "Марс-75".

Нагадаємо, вчора російський очільник МЗС буквальньно клявся, що його підлеглі мало не святі.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.