Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські морпехи підстрелили українську дівчину. На пляжі

Надзвичайна подія 6742 перегляди

Опубліковано - 3.08.2009 13:20 | Всі новини | Версія для друку

Російські морпехи підстрелили українську дівчину. На пляжі
Російські морпехи підстрелили українську дівчину. На пляжі
31 липня зазнала вогнепального поранення севастопільська студентка Ольга Литвиненко, яка із друзями відпочивала на пляжі. Російські військові вважають пляж - частиною свого полігону.

Дівчина отримала поранення в ногу під час проведення навчань на полігоні Чорноморського флоту Росії в Севастополі.

Так стверджує прес-служба ЧФ РФ.

За їхньою версією, 31 липня о 17:00 на військовому стрільбищі морської піхоти Чорноморського флоту, розташованому в бухті Козача (Севастополь), відповідно до плану бойової підготовки, з особовим складом проводилися заняття по вогневій підготовці.

О 19:45 старшим на заняттях був отриманий сигнал про появу в оточенні 2 чоловік, які повідомили, що їх знайомій, студентці Севастопольського Національного технічного університету Ользі Литвиненко необхідна допомога.

Під час подальшого розгляду з’ясувалося, що 5 місцевих жителів, серед яких була дівчина, близько 12:00, за 5 годин до початку виконання бойових вправ, проігнорували попереджувальні написи і проникли через огорожу на територію полігону.

По виступах у скелі вони спустилися в грот, який з висоти берега полігону не є видимим, внаслідок чого, надалі, вони опинилися поза контролем оточення при підготовці і проведенні занять.

О 19.30 група, закінчивши відпочинок, зібралася додому.

Взуваючись, дівчина відчула сильний удар, різкий біль в нозі і впала.

Отриману внаслідок рикошету рану військові медики ЧФ кваліфікували як дотичне наскрізне кульове поранення в області гомілки лівої ноги.

Після надання первинної медичної допомоги морські піхотинці здійснили евакуацію постраждалої з важкодоступного місця, після чого в медпункті частини провели хірургічну обробку рани і передали дівчину лікарям севастопольської швидкої медичної допомоги.

Прес-служба відзначає, що цей нещасний випадок став можливий через повне нехтування цивільними особами застережних написів «Стій, стріляю, прохід і проїзд заборонений» російською та українською мовами, які були присутні в тому місці, де група молодих людей перелізла огорожу стрільбища.

Між тим, Севастопольська міська організація ВО "Свобода" звернулася до генерального прокурора України та прокурора міста Севастополя з вимогою негайно порушити кримінальну справу за фактом замаху на життя громадян України з боку військовослужбовців Чорноморського Флоту РФ із використанням вогнепальної зброї.

Про це повідомила прес-служба.

"Вимагаємо невідкладно вжити заходів щодо усунення небезпеки життю та здоров'ю громадян України - мешканців міста Севастополя - та притягнути до кримінальної відповідальності винних осіб", - йдеться в офіційній заяві Севастопольської "Свободи".

За їхньою 31 серпня 2009 року на громадському пляжі в бухті Козача (земля загального користування) громадян України, мешканців міста Севастополя, обстріляли з автоматичної вогнепальної зброї військовослужбовці Чорноморського Флоту Російської Федерації. Тобто, потерпіла знаходилася поза межами військового полігону.

За матеріалами інформагенцій.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.