Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США почали продавати комплекти для домашнього виробництва супутників

Технології 6711 переглядів

Опубліковано - 3.08.2009 16:10 | Всі новини | Версія для друку

TubeSat
TubeSat
Американська компанія Interorbital Systems пропонує всім охочим придбати набір для самостійного складання супутника лише за 8 тисяч доларів.

Про це повідомляється на сайті компанії. У ціну включена подальша відправка апарату на орбіту на ракеті-носієві Neptune 30, виробництва цієї ж компанії. За раз ця ракета виводитиме на орбіту близько 30 мінісупутників.

У комплект, який отримав ім'я TubeSat, входять деталі, необхідні для самостійного складання апарату, включаючи корпус, сонячні батареї, а також мікрокомп'ютер і антени. Окрім цього додається пакет програмного забезпечення. Сумарна маса супутника - всього 500 грамів.

Після складання апарату користувачеві залишається додати власні деталі, необхідні для здійснення експерименту. На це йому залишається 200 грамів корисного навантаження. Планується, що супутник може бути використаний для проведення біологічних досліджень, фотографувань з орбіти, а також різних рекламних кампаній. Перші запуски нових апаратів заплановані на середину 2010 року.

Супутник планується запускати на низьку полярну орбіту. При цьому траєкторія апаратів підбирається таким чином, що через 2 тижні вони самі сходять з орбіти і згорають в атмосфері. Таким чином, масові запуски приватних супутників теоретично не повинні приводити до забруднення космічного простору, де сміття вже представляє серйозну проблему.

В даний час приватні космічні компанії беруть активну участь в освоєнні космічного простору. Так, зовсім недавно компанія SPACEX стала першим приватним підприємством, якому вдалося самостійно вивести на орбіту працюючий малайзійський супутник RAZAKSAT.

Окрім цього недавно публіці був офіційно представлений літак-носій White Knight Two, призначений для виведення туристичних космічних кораблів на орбіту.

Від “Аратти”. Поки частина українців шаленіє в релігійному екстазі від гастролів московського попа, науково-технічний прогрес в галузі космічних технологій дістався осель простих американців...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.