Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Ізраїлі ставлять експерименти на людях

Світ навколо нас 4918 переглядів

Опубліковано - 17.08.2009 13:00 | Всі новини | Версія для друку

У Ізраїлі ставлять експерименти на людях
У Ізраїлі ставлять експерименти на людях
На атомному реакторі в Дімоні проводили експерименти на людях

На атомному реакторі в Дімон, що на півдні Ізраїлю, у 1998 році проводилися експерименти на робітниках, заявив хімік Юліус Малек, якого нещодавно звільнили з даного підприємства.

За його словами, під час експериментів у виноградний або грейпфрутовий сік додавався уран, з тим щоб з'ясувати, чи виводиться цей радіоактивний матеріал з тіла разом з сечею.

За словами вченого, експеримент проводився з порушенням принципів Гельсінської декларації Всесвітньої медичної асоціації, яка виклала правила проведення медичних досліджень з участю людей.

Як повідомляє газета Гаарець, чотири місяці тому Юліус Малек звернувся до суду з трудових конфліктів міста Беер-Шеви з позовом до адміністрації підприємства. У своєму зверненні Малек стверджує, що керівництво підприємства приділяє недостатньо уваги питанням безпеки на виробництві та охороні здоров'я робітників.

Вчений пропрацював на підприємстві 15 років. Одним з перших місць роботи Малека на підприємстві стала хімічна лабораторія, в якій, згодом, йому потрібно було взяти участь у небезпечному експерименті. У позові вказується, що керували дослідженням директор лабораторії та його помічник. Для участі в експерименті були залучені п'ять осіб, що перебувають у дослідників в безпосередньому підпорядкуванні.

Малек вказує, що в той період він боявся втратити роботу, і тому погодився взяти участь в експерименті. При цьому він зазначає, що з нього не взяли письмової підписки і не пояснили, які це може мати наслідки для його здоров'я. Керівники дослідження стверджували, що вони також вживають напої з добавкою урану. Однак, наголошує адвокат Малека, це твердження викликає сумніви.

Як зазначається у зверненні вченого, результати цього дослідження були опубліковані в журналі Health Physics. У статті були згадані імена учасників експерименту, хоча ніхто з працівників підприємства не давав на це своєї згоди.

Тим не менше, в якості компенсації за звільнення Юліус Малек вимагає стягнути з підприємства 1,8 мільйони шекелів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.