Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Віктор Ющенко публічно звітує про виконання своєї передвиборчої програми

Влада 4264 перегляди

Опубліковано - 2.09.2009 16:52 | Всі новини | Версія для друку

Президент Віктор Ющенко публічно звітує про виконання своєї передвиборчої програми
Президент Віктор Ющенко публічно звітує про виконання своєї передвиборчої програми
Президент Віктор Ющенко повідомив про виконання своєї передвиборчої програми від 2004 року "10 кроків назустріч людям".

Відповідний звіт опубліковано на сайті Президента.

У ньому відзначені досягнення за пунктами передвиборчої програми Ющенка на минулих президентських виборах.

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, пояснюючи газеті "Комерсант-Україна" причини появи даного документа, сказав: "Звіт про виконання своєї програми – це закон жанру. Без цього просто немає сенсу йти на (наступні) вибори".

У 2004 році основна увага в програмі Ющенка приділялася економічним аспектам; тепер же на початку списку зазначені гуманітарні розділи, де досягнень більше. Кожен розділ програми Ющенка також містив підпункти з конкретними зобов'язаннями, багато які з них нереалізовані. Вони в звіті не згадується.

"Документ, опублікований на сайті президента, містить перелік того, що зроблено. Це – звіт про виконані кроки", - пояснила виданню керівник головної служби інформаційної політики секретаріату президента Лариса Мудрак.

Експерти розходяться в оцінці рівня виконання програми.

Карасьов зазначив, що частина обіцянок залишилася невиконаною у зв'язку з тим, що політреформа 2006 року звузила повноваження глави держави.

Депутат від "НУ-НС" Анатолій Гриценко, який керував розробкою програми "10 кроків назустріч людям", а тепер претендує на президентську посаду, вважає інакше:

"Відсоток виконання незадовільний. Одна з головних причин – кадрові прорахунки. Безумовно, конституційні зміни вплинули, але ж до 2006 року в президента були всі повноваження, щоб хоча б ініціювати необхідні реформи".

А голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко зазначає: "Ющенко виконав значну частину своєї формальної програми, та електорат чекав від нього іншого. Наприклад, Ющенку часто докоряють невиконанням обіцянки "бандитам – тюрми", хоч у передвиборчій програмі її не було".

Від “Арати”: ми, від себе, пропонуємо кожному українцеві ретельно ознайомитися із цим звітом, та на свій розсуд вирішити, наскільки те, що там міститься - відповідає і реаліям життя, і тим сподіванням, які були у більшості із нас у 2004 році.

Щоб, щонаменше, переконатися, чи насправді помилковим був наш вибір.

Бо час нового вибору невпинно наближається. І від нього - буде залежати доля кожного із нас на найближчі п'ять років.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.