Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Аварію на Саяно-Шушенській ГЕС спричинила відсутність технологічної дисципліни

Імперія «Совок» 6935 переглядів

Опубліковано - 11.09.2009 13:15 | Всі новини | Версія для друку

Аварію на Саяно-Шушенській ГЕС спричинила відсутність технологічної дисципліни
Аварію на Саяно-Шушенській ГЕС спричинила відсутність технологічної дисципліни
Причиною серпневої аварії на Саяно-Шушенській ГЕС стало недотримання технологічних норм і правил експлуатації станції.

Так вважає директор Інституту водних проблем РАН, член Ради директорів - незалежний директор ВАТ "Русгідро" Віктор Данілов-Данільян.

"Те, що причиною аварії на Саяно-Шушенській ГЕС була відсутність технологічного порядку, - це абсолютно зрозуміло. Це перша причина, вона ж остання, якщо хочете", - сказав учений в четвер увечері.

"Можна міркувати про те, який причинно-наслідковий ланцюжок вишикувався в результаті тієї, або іншої (події), але початковий пункт все одно був порушення технологічних регламентів, нерозуміння вимог до режиму експлуатації, порушення штатного режиму - все походить звідси", - вважає Данілов-Данільян.

Він не виключає, що причина аварії пов'язана з фізичним зносом устаткування станції.

"Цей другий блок пропрацював 30 років, так що питання, яку роль відіграв знос устаткування поки що відповіді не знайшов... У нас є і старіші гідроагрегати, правда не такі потужні, більш традиційні. Можливо, через це - надійніші", - пояснив Данілов-Данільян.
Раніше керівник Рахункової палати Росії Сергєй Степашин заявив, що відомство ще два роки тому попереджало про значний знос устаткування Саяно-Шушенської ГЕС.

"Два роки тому була перевірена Рахунковою палатою Саяно-Шушенська ГЕС, де ми вказали, що там 85% технологічного зносу. Було направлено подання в уряд і лист у Генеральну прокуратуру. Відповідь була наступною: це акціонерне товариство, відтак, за рахунок акціонерів нехай вони там все й відновлюють", - сказав Степашин.

"Це - до питання про реформу електроенергетики і так званого державного підходу до цієї теми", - відзначив він.

Данілов-Данільян відзначив, що компанія "Русгідро" "твердо вирішила розібратися" у причинах катастрофи в найкоротші терміни. "Головна проблема, яка зараз перед нами стоїть, - відсутність достатньої кількості кваліфікованих експертів. Багато людей померли, а нової зміни майже немає", - констатував він.

Аварія на Саяно-Шушенській ГЕС, найбільшій електростанції Росії по встановленій потужності, сталася 17 серпня. Трагедія забрала життя 74 чоловік і стала найбільшою техногенною катастрофою в історії російської гідроенергетики. Вихід з ладу всіх десяти блоків станції залишив без електропостачання найбільші промислові гіганти, розташовані в Сибіру, які згодом були вимушені перемкнутися на альтернативні джерела генерації. Внаслідок катастрофи відбулося реальне подорожчення електроенергії та виник її дефіцит у регіоні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.