Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сіамські близнюки Кучми: нині Ющенко - технічний кандидат в Януковича

Влада 3615 переглядів

Опубліковано - 25.09.2009 16:49 | Всі новини | Версія для друку

Сіамські близнюки Кучми: нині Ющенко  -  технічний кандидат в Януковича
Сіамські близнюки Кучми: нині Ющенко - технічний кандидат в Януковича
Секретаріат Президента та Партія регіонів синхронно і одними словами відреагували на рішення Печерського суду столиці на заборону антиреклами. Одне не зрозуміло: при чому тут ЗМІ і свобода слова, адже суд виходив із вимог чинного законодавства?

“Цими днями стався безпрецедентний випадок - за допомогою підконтрольного суду влада заборонила критикувати дії уряду та прем’єр-міністра в усіх засобах масової інформації та в рекламі. Цей факт викликає глибоку стурбованість за долю демократії і свободи слова в Україні. Намагання Юлії Тимошенко заборонити критику дій уряду, який вона очолює, та її власні промахи - це перший крок до повернення тоталітарної системи. Це спроба за допомогою підконтрольних судів та репресивних органів відновити цензуру та взяти під повний контроль інформаційну сферу”. - заявив сьогодні лідер ПР Янукович.

“На перший погляд, це дійсно виглядає як наступ на свободу слова і думки”, - більш обережно сказала сьогодні на брифінгу заступник Глави Секретаріату Президента – Представник Президента у ЦВК та Конституційному Суді Марина Ставнійчук,- “Це не може не турбувати представників ЗМІ, а з точки зору подальшого розвитку держави звичайно достатньо серйозно повинно турбувати і все суспільство. Тому що серед основних здобутків, які дійсно є реальним досягненням сьогоднішньої Української держави і суспільства є свобода слова”.

“Намагання Юлії Тимошенко заборонити критику дій уряду, який вона очолює, та її власні промахи - це перший крок до повернення тоталітарної системи. Це спроба за допомогою підконтрольних судів та репресивних органів відновити цензуру та взяти під повний контроль інформаційну сферу. Україна будує громадянське суспільство. І треба визнати – уже немало зроблено на цьому шляху. Політики, які диктують цьому суспільству заборону плюралізму думок, заборону відкритого висловлювання оцінок роботи уряду і найвищих посадових осіб – небезпечні для суспільства і для майбутнього України. Тому що вони несуть у собі загрозу повного згортання демократичних процесів у нашій державі”. - заявив Янукович.

Ставнійчук зауважила, що даний факт заборони поширення певної інформації викликає певні асоціації з весняними пропозиціями ПР та БЮТ змін до Конституції, де “були реальні наступи на свободу слова у багатьох пропозиціях” (зокрема щодо відповідальності ЗМІ за дезінформацію суспільства).

“Сьогодні ми вже бачимо це у практичній площині. Представники ЗМІ, шановні журналісти, серйозно задумайтеся над своєю майбутньою перспективою, і хто вам може її дати для свободи слова і свободи преси. А хто реально, прикриваючись демократичними лозунгами і штампами, в практичному житті здійснює відповідний наступ”, - сказала Ставнійчук. Зрозуміло, зазначила вона, під час політичних і насамперед виборчих процесів має бути забезпечений відповідний правопорядок - у тому числі в питанні ведення агітаційної роботи. “Але при цьому абсолютно зрозуміло, що агітація і до виборів, і після може бути як за так і проти. І нормальний демократичний спосіб якраз це дозволяє”, - сказала вона.

Як бачимо, синхронність і ідеальна одностайність просто очевидна. Різниця полягає лише у тому, що навідзнаку від Януковича, Ставнійчук не апелювала до світової громадськості.

Втім, ні Янукович, ні відомий юрист Ставнійчук так і не пояснили, як бути із чинним законом про рекламу, на підставі якого було винесене зазначене судове рішення. Як і не розкрили свій закид щодо цензури і ЗМІ. При тому, не згадавши, що чинний закон про рекламу - відповідає Конституції.

Втім, на Банковій читати Основний Закон не прийнято. Така вже традиція із часів Кучми.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.