Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Cтворений телескоп для прискорення роботи оптичних мереж цифрового зв’язку у 27 разів

Технології 5758 переглядів

Опубліковано - 28.09.2009 12:37 | Всі новини | Версія для друку

Cтворений телескоп для прискорення роботи оптичних мереж цифрового зв’язку у 27 разів
Cтворений телескоп для прискорення роботи оптичних мереж цифрового зв’язку у 27 разів
Вчені створили оптичний пристрій, що працює за принципом телескопа, проте збільшує не зображення, а швидкість роботи електронних мереж для передачі даних.

Пристрій дозволить підвищити пропускну спроможність каналів цифрового оптичного зв'язку, швидкість роботи яких в даний час наближається до теоретично можливої межі, вважають розробники фотонного пристрою з Корнельського університету в США, повідомляє РІА Новості з посиланням на Nature Photonics.

За словами авторів винаходу, конструкція телескопа, що є новим поколінням генераторів надвисокочастотних сигналів, дозволяє без застосування додаткових високочастотних пристроїв підняти швидкість передачі даних у 27 разів.

У своїй роботі вчені зуміли підвищити швидкість передачі даних з 10 Гігабіт на секунду, що є стандартною швидкістю роботи оптичних пристрої на сьогоднішній день, до 270 Гігабіт на секунду, чого неможливо домогтися за допомогою збільшення частоти роботи електронних компонентів.

Олександр Гаєта і його колеги називають свою розробку телескопом тимчасових інтервалів, оскільки за принципом дії вона не відрізняється від традиційних телескопів, використовуваних в астрономії. Проте, з її допомогою можна значною мірою стискувати пакети електронних даних для передачі по оптичних каналах зв'язку, збільшивши тим самим їх пропускну спроможність.

Основу розробки складають дві мікроструктури, витравлені зі стандартної кремнієвої пластини, яка застосовується для створення електронних схем у мікроелектроніці. Тут ці структури використовуються для напряму світла і грають роль оптичних лінз, що у багато разів фокусують і стискують оптичні сигнали, які генеруються стандартними пристроями для передачі таких сигналів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.