Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Поки мільйонери-нардепи “турбуються про народ”, олігархи не поспішають платити працівникам

Добробут 4469 переглядів

Опубліковано - 28.09.2009 17:50 | Всі новини | Версія для друку

Поки мільйонери-нардепи “турбуються про народ”, олігархи не поспішають платити працівникам
Поки мільйонери-нардепи “турбуються про народ”, олігархи не поспішають платити працівникам
В Україні заборгованість із виплати заробітної плати з початку року збільшилася на 36,3%, або 431,2 млн. грн., і на 1 вересня 2009 року становила 1 млрд. 619,9 млн. грн.

Про це повідомив Державний комітет статистики України.

За даними Держкомстату, найвищий рівень заборгованості (понад 100 млн. грн.) на 1 вересня ц.р. зафіксовано в трьох областях України й у Києві. Зокрема, в Донецькій області заборгованість із зарплати на 1 вересня ц.р. становила 319,9 млн. грн. (порівняно з 1 січня зросла на 21,4%), у Луганській – 126,9 млн. грн. (зростання – 37,2%), у Харківській – 124,9 млн. грн. (зростання – 11,8%). На другому місці за рівнем заборгованості серед регіонів України знаходиться Київ (після Донецької області) – 184,3 млн. грн. (зростання з початку року – майже в два рази).

Варто зазначити, що зростання заборгованості з виплати зарплати з початку року зафіксовано в усіх областях України.

У Севастополі й ще двох областях країни заборгованість на 1 вересня ц.р. не перевищувала 10 млн. грн.: у Севастополі – 5,7 млн. грн. (зростання з початку року – 42,5%), в Івано-Франківській області – 9,5 млн. грн. (зростання – 32%), у Чернівецькій області – 5,4 млн. грн. (без змін).

Порівняно з 1 серпня заборгованість із зарплати в Україні зросла на 4%. У восьми регіонах країни протягом серпня зафіксовано скорочення заборгованості з виплати заробітної плати. Найбільш істотно заборгованість скоротилася в Криму (на 4%), Волинській (на 4%), Закарпатській (на 2%), Полтавській (на 1,2%) і Дніпропетровській (на 0,6%) областях.

Довідка УНІАН. За даними Держкомстату, на 1 січня 2009 року заборгованість із зарплати в Україні становила 1 млрд. 188,7 млн. грн., на 1 лютого – 1 млрд. 535,4 млн. грн. (у квітні Держкомстат уточнив дані по заборгованості із зарплати на 1 січня й 1 лютого ц.р. За попередньою інформацією, заборгованість на 1 січня становила 1 млрд. 123,5 млн. грн., на 1 лютого – 1 млрд. 525 млн. 110 тис. грн.).

На 1 січня 2008 року заборгованість із зарплати в Україні становила 668,7 млн. грн., на 1 квітня минулого року – 692,4 млн. грн., на 1 липня – 721,8 млн. грн.

Від “Аратти”: вже котрий тиждень зала пленарних засідань парламенту заблокована нардепами-мільйонерами із Партії регіонів, які бавляться у шоу "Підвищення соціальних стандартів".

Бавляться, бо добре розуміють, що насправді маленькому українцеві, у разі прийняття законодавчих ініціатив регіоналів, - нічого доброго не світить. Хіба що зростуть борги із зарплатні на папері. В реальному ж житті - навіть по існуючим стандартам отримати зароблене - проблема.

Проте, хоч є видимість роботи та надія, що колись борги погасять. А якщо підняти стандарти - то очевидно, навіть видимості зайнятості для тисяч маленьких українців не буде.

Виходить, мільйонери-нардепи насправді домагаються, щоб у нас із вами стало більше проблем. Ви згодні за таку владу проголосувати?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.