Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чоловіки, що хропуть, незадоволені своїми партнерками

Охорона здоров`я 6390 переглядів

Опубліковано - 1.10.2009 15:51 | Всі новини | Версія для друку

Чоловіки, що хропуть, незадоволені своїми партнерками
Чоловіки, що хропуть, незадоволені своїми партнерками
Чоловікам хропіння замінює інтимне життя - такого висновку дійшли американські лікарі.

Американські врачи-андрологи з пульмонологами вивчили велику групу чоловіків середнього і старшого віку в спробах з'ясувати потенційний зв'язок хропіння і сексуальних дисфункцій, повідомляє Infox.ru.

Дослідження проводилося на базі клініки Майо (Mayo Clinic) в Рочестері, Міннесота, а його результати були опубліковані в The Journal of Sexual Medicine. У експерименті взяли участь 2115 здорових в андрологічному і урологічному сенсі американців у віці від 40 до 79 років. Всім їм було запропоновано заповнити дві різні анкети.

Перша складалася з 11 пунктів, що охоплюють 5 базових показників сексуальної активності: лібідо, еректильна функція, еякуляторна функція, оцінка інтимних проблем, а також сексуальна задоволеність в цілому. Другий опитний лист був присвячений оцінці сну випробовуваних. Чоловікам запропонували розповісти, чи хропуть вони, і якщо так, то наскільки часто і інтенсивно, чи заважає хропіння оточенню, чи трапляються дихальні паузи (спонтанні апное) і як часто. Додаткові питання стосувалися сонливості і швидкості стомлюваності.

У результаті всіх учасників розділили на умовні групи згідно наявності і інтенсивності хропіння. Результати анкетування лікарям надали 1326 чоловік, з них для висновків вибрали лише 827 чоловіків, які мали постійних статевих партнерів. Середній вік в цій вибірці склав 64 роки. Група розділилася нерівномірно: 11% склали чоловіки з інтенсивним хропінням, 69% - з средьовираженим, інші 20% хропуть мало або зовсім не мають такої проблеми.

В результаті виявилось, що в групі чоловіків із слабовираженним хропінням загальний рівень сексуальної задоволеності виявився удвічі вищим, ніж в групі з хропінням високої інтенсивності.

Отримані дані свідчать про два напрями зв'язку між вираженістю хропіння і рівнем сексуальної задоволеності. В першу чергу має сенс враховувати чинник впливу хропіння на психологічний стан, якість сну і, відповідно, здоров'я статевого партнера суб'єкта, що хропе. Поява безсоння, головних болів, хронічної втоми у партнера - симптоми, наявність яких навряд чи збільшує шанси на романтичний настрій і частий, повноцінний секс. З іншого боку, говорять автори, хропіння і порушення дихання мають дію і на самого чоловіка: можлива дисоціація сну і, як наслідок, зниження статевої активності.

За статистикою, сексуальна дисфункція спостерігається
у 10% чоловіків старше 40 років і у 80% чоловіків старше 70 років.

Найгучніше хропіння

Зафіксоване в Книзі рекордів Гіннеса. Хропіння належить британцеві Алану Майату, який ночами чинить шум в 112,8 Дб, що еквівалентно гучності роботи реактивного двигуна бойового винищувача.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.