Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія плює на міжнародні угоди по Грузії

Імперія «Совок» 5767 переглядів

Опубліковано - 1.10.2009 16:58 | Всі новини | Версія для друку

Росія плює на міжнародні угоди по Грузії
Росія плює на міжнародні угоди по Грузії
Росія не виконує план Медвєдєва-Саркозі, прийнятий після торішнього конфлікту з Грузією, вважає міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер.

Зокрема, європейських спостерігачів не пускають до Абхазії і Південної Осетії, відзначив дипломат в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

Спостерігачі мають бути присутніми "з обох боків, це необхідно", оскільки ситуація в регіоні залишається напруженою, підкреслив міністр. "Ми не хочемо війни, у нас немає важких гармат, - завірив Кушнер. - Це сили миру".

У вівторок допустити спостерігачів до Абхазії і Південної Осетії і розмістити там міжнародні миротворчі сили закликала у своїй резолюції Парламентська асамблея Ради Європи. Російський МЗС відповів, що вимоги європейських парламентаріїв не відповідають реаліям, що складаються на Кавказі.

В четвер ПАРЄ розглянула питання про позбавлення права голосу російській делегації. Російська делегація одразу почала погрожувати покинути Страсбург у повному складі у разі позбавлення її голосу і не повертатися туди доти, поки це рішення не буде переглянуте. Втім, європейські парламентарі так і не позбавили росіян права голосу.

План Медвєдєва-Саркозі

План врегулювання конфлікту на Кавказі був прийнятий 12 серпня 2008 року в Москві Дмітрієм Медвєдєвим і Николя Саркозі, Президентом Франції, яка в той момент головувала в Євросоюзі. План підписали РФ, Грузія, Абхазія і Південна Осетія.

План включав шість пунктів. Перший - сторони не повинні використовувати силу. Другий - вони зобов'язані остаточно припинити всі військові дії. Третій - забезпечити вільний доступ до гуманітарної допомоги. Четвертий - грузинські війська повинні повернутися в місця постійної дислокації. П'ятий - війська РФ повинні відійти на лінію, передуючу початку конфлікту. Шостий - мають бути створені міжнародні гарантії безпеки Абхазії і Південної Осетії.

8 вересня 2008 року були підписані три додаткові пункти договори: про виведення російських військ, про створення місії спостерігачів ЄС в зоні конфлікту і про початок міжнародних дискусій по врегулюванню конфлікту. Домовитися про доступ спостерігачів до Абхазії і Південної Осетії так і не вдалося.

Після підписання договору Росію неодноразово звинувачували в порушенні його умов. Москва в той же час звинувачувала Тбілісі в недотриманні узятих на себе зобов'язань.

Франція готова продати Росії вертольотоносець "Містраль"

Франція готова продати Росії вертольотоносець "Містраль", але лише в тому випадку, якщо буде досягнута політична угода між двома країнами, заявив Бернар Кушнер.

"З приводу покупки вертольотоносця "Містраль" між нашими країнами тривають переговори, - розповів міністр. - Це чудовий корабель. Але є певна політична процедура, і її треба буде пройти". Щоправада, він не уточнював, про яку політичну угоду або домовленості йдеться.

Раніше заступник міністра оборони РФ Владімір Поповкин заявив, що Росія може купити у Франції один або два кораблі, а також домовитися, щоб виробництво подібних кораблів почалося в Росії.

"Містраль" необхідний Росії, щоб заткнути "дірку в озброєнні", пояснив Поповкин.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.