Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Нью-Йорку вперше показали “секретний” рукопис Юнга

У світі науки 8616 переглядів

Опубліковано - 8.10.2009 12:43 | Всі новини | Версія для друку

Карл Густав Юнг (1875-1961) у 1906-1913 роках був учнем Фрейда
Карл Густав Юнг (1875-1961) у 1906-1913 роках був учнем Фрейда
“Червону книгу” - невідомий рукопис відомого швейцарського психолога Карла Густава Юнга був нарешті продемонстрований широкому загалу. Його вже називають “Священним Граалем несвідомого”.

Рукопис Карла Густава Юнга, відомого швейцарського психолога і психіатра за назвою “Червона книга”, що ніколи не видавався і практично невідомий навіть фахівцям, вперше показаний на виставці в нью-йоркському музеї мистецтва Рубіна (The Rubin Museum of Art).

Виставка приурочена до першої наукової публікації "Червоної книги" лондонським підрозділом видавництва WW Norton and Company, повідомляє AFP.

Юнг (1875-1961) писав "Червону книгу" або "Liber Novus" ( "Нову книгу"), як він сам її називав, в 1914 -1930 роках. Рукопис складається з 205 ілюстрованих сторінок і тексту, пов'язаного основними теоретичними постулатами вченого: архетипами, колективним несвідомим, уявленням про індивідуації. Після смерті Юнга його спадкоємці зберігали рукопис в строгому секреті, і доступ до нього отримали лише кілька десятків людей. Інтерес же до тексту надто великий, і його публікації чекали багато років. У великій статті про "Червону книгу", опублікованій у вересні 2009 року в The New York Times Magazine, рукопис Юнга названий рецензенткою "Священним Граалем несвідомого".

Видання WW Norton and Company включає в себе факсиміле оригінального рукопису і переклад тексту з німецької мови та коментарі.
Розворот “Червоної книги” або “Liber Novus” Карла Густава Юнга.
Розворот “Червоної книги” або “Liber Novus” Карла Густава Юнга.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.