Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Холодна війна-2. Медвєдєв доручив створити центр підготовки фахівців з інформаційних воєн

Імперія «Совок» 6423 перегляди

Опубліковано - 8.10.2009 15:42 | Всі новини | Версія для друку

Холодна війна-2. Медвєдєв доручив створити центр підготовки фахівців з інформаційних воєн
Холодна війна-2. Медвєдєв доручив створити центр підготовки фахівців з інформаційних воєн
Поки українська самозвана еліта чубиться і дерибанить, у Кремлі посилено готуються до війни.

Президент Росії Дмітрій Медвєдєв доручив міністру оборони Анатолію Сердюкову впродовж місяця підготувати пропозиції щодо створення центру підготовки фахівців інформаційного протиборства.

Про це у четвер, 8 жовтня, повідомила "Газета" з посиланням на джерело у військовому відомстві.

За даними видання, таким чином, під час військової реформи, що завершується до 1 грудня, Збройні сили Росії не тільки перейдуть на триланкову оргштатну структуру та тилове забезпечення силами цивільних служб, але ще отримають потужне інформаційно-пропагандистське прикриття.

"Питання зараз всебічно вивчається, і поки не зрозуміло, де саме з'явиться цей центр. Рішення Президента було прийнято, як один із заходів посилення інформаційного протиборства в інтересах військових союзів, зокрема, Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Перш за все увагу буде приділено застосуванню різних технологій, у тому числі інтернету, в інтересах суспільно-інформаційного впливу, уміння правильно парирувати на негативні формулювання тих чи інших ЗМІ", - повідомило джерело "Газети".

Інформаційному забезпеченню Збройним силам і так приділяється чимала увага, заради цього проведено численні структурні зміни в прес-службах, управліннях по зв'язках з громадськістю в штабах, зазначає видання. Проте зі створенням центру з підготовки фахівців інформаційного протиборства процес повинен стати системним.

На думку джерела, фахівців такого роду не вистачило в червні-липні нинішнього року, коли в низці ЗМІ з’явилася хвиля повідомлень про скарги білоруських селян, що військова техніка псує поля. У результаті програму російсько-білоруських навчань Захід-2009 було серйозно скорочено, і військовим довелося відмовитися від пусків ракет класу повітря-земля.

У Міноборони Росії вважають, що місцевим жителям недостатньо добре пояснили, що відхилення ракет від заданих траєкторій відкидається.

Колишній командувач ПДВ Георгій Шпак нагадав "Газеті", що в Генштабі ще в 1990-і роки обговорювалася ідея створити окремий інформаційний напрямок. В першу чергу через війну в Чечні, однак ідею не було реалізовано з різних причин. "Збройним силам єдиний потужний пропагандистсько-інформаційний центр потрібен. Чи здатний Сердюков його створити? Не знаю", - сказав Шпак.

Член Ради із зовнішньої і оборонної політики Віталій Шликов в інтерв'ю виданню також заявив про високу потребу Міноборони в високопрофесійній роботі на інформаційному просторі. "Надавати протидію сьогодні потрібно по найширшому колу питань, починаючи з якості нашої військової техніки і закінчуючи поведінкою наших солдатів у різних етнокультурних сферах", - вважає він.

"У деяких західних ЗМІ також писали, що російські солдати нібито не дотримуються в кавказьких республіках місцевих традицій, паплюжать святині, - каже Шликов. - Скільки було негативу стосовно Шаманова в Чечні? Ніхто досі не проаналізував і не роз'яснив громадськості, в якому випадку його дії виправдано з військової точки зору, а в якому - помилкові. А шкода від такої дезінформації величезна".

Від “Аратти”: Варто зазначити, що в Україні наразі фактично немає що протиставити в розрізі сучасних інформаційних воєн. У державі лише пишуться численні бюрократичні папірці на тему інформаційної безпеки, під які клептомани-чиновники "засвоюють" мільйонні кошти, вилучені в платників податків.

Проте, особи, які тимчасово посіли владні крісла, розуму не ймуть, або ж просто його не мають від народження.

В кращому випадку - використовують псевдопатріотичні словеса задля реалізації технологій лохотронів.

Проте, чи буде так і надалі - вирішувати нам, виборцям. В усякому разі ми сподіваємося, що у нас нині вистачить розуму покласти край й відчутно прибрати у владних кабінетах. Бо тільки сильна держава й міцна влада - запорука того, що завтра у наші оселі не вдереться орда загарбників, яких "фахівці-пропагандисти" видаватимуть нам за визволителів.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.