Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Земля оточена темною матерією?

У світі науки 6482 перегляди

Опубліковано - 13.10.2009 18:00 | Всі новини | Версія для друку

Міжзоряна темна матерія
Міжзоряна темна матерія
Астрофізики запропонували спосіб практичної перевірки наявності у Землі гало - темної матерії.

Стаття ще не прийнята до публікації, проте її препрінт доступний на сайті arxiv.org.

Однією з цікавих невирішених загадок сучасної астрономії є аномальне прискорення космічних апаратів при польотах поблизу Землі. Багато космічних апаратів, здійснюючи маневри поблизу планети, набирають швидкість більшу, ніж передбачає теорія. З подібним явищем стикалися інженери місій Galileo, NEAR і інших.

Для пояснення цього явища учені застосовують поняття темної матерії. Передбачається, що вона утворює навколо нашої планети гало. До останнього часу ця теорія вважалася за маловірогідну, оскільки подібне гало накладає на темну матерію велику кількість умов. Крім того не існувало способів практичної перевірки гіпотез.

Тепер ученим вдалося вирішити цю проблему. З'ясувалося, що темна матерія повинна викликати нагрів космічного апарату, що проходить через гало.

Щоб перевірити цю гіпотезу, учені пропонують провести аналіз даних з минулих космічних місій. Це допоможе з'ясувати як змінювалася температура зондів поблизу планети.

Зовсім нещодавно група учених з Іспанії і Франції створила спеціальний прилад, що отримав назву сцинциляційний болометр. Цей прилад шукатиме загадкову субстанцію за її тепловим слідом.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.