Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Холодна війна-2. Американці провели випробування бойового лазеру

Технології 5663 перегляди

Опубліковано - 14.10.2009 13:16 | Всі новини | Версія для друку

Холодна війна-2. Американці провели випробування бойового лазеру
Холодна війна-2. Американці провели випробування бойового лазеру
Фахівці ВВС США і компанії Boeing заявили про успішне випробування лазерної зброї повітряного базування великій потужності.

Про це пвідомляє Associated Press.

Під час випробуваннь лазерний промінь з пристрою, розташованого на літаку C-130H, потрапив у рухомий автомобіль, що знаходився більше ніж за 200 км від нього, і пропалив дірку в його кузові.

За заявою представників ВВС, метою випробувань було не руйнування автомобіля, а саме попадання в рухомий об'єкт.

Втім, як відомо, у колишньому СРСР розробки та випробування лазерної зброї розпочалися у 1971 році.

У 1977 Перший прототип лазерної зброї повітряного базування було успішно випробувано у 1983 році.

ОКБ ім. Г.М.Берієва було створено літаючу лабораторію, виріб «1а», для відпрацювання основних технічних вирішень нового спеціалізованого авіаційного комплексу. На літаку розміщувалася лазерна установка, призначена для дослідження розповсюдження променів у верхніх шарах атмосфери. Роботи по цій темі проводилися в широкій кооперації з підприємствами і науковими організаціями всієї країни, але основним партнером ОКБ було ЦКБ «Алмаз» які очолював доктор технічних наук, академік Б.В.Бункін.
Рішення було з першого погляду достатнє простим: встановити на НО вже створений і перевірений лазер для випробувань його в космосі. Вибір ліг на лазерну установку потужністю 1 Мвт (у 2-2.5 разу могутніше, ніж гранична потужність у американців), створену однією з філій Інституту атомної енергії ім. І.В.Курчатова. Цей газодинамічний лазер, що працює на вуглекислому газі, був розроблений для установки на літаках Іл-76.

Надалі проект було реалізовано у військвий літак А-60, який було вирішено поставити у серійне виробництво у серпні 1991 року. Наразі, за інформацією деяких джерел, у Росії тривають роботи з удосконалення цієї зброї.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.